Dnes restaurace i jiné podniky otevírají zahrádky, a to i přes přeháňky, které procházejí částí republiky. Ovšem bez omezení to není, k jednomu stolu mohou zasednout jen 4 lidé. A mezi stoly budou muset být rozestupy 1,5 metru. Což omezuje kapacitu, kterou by podniky mohly využít. Že to znamená problémy, potvrdil i provozovatel dvou restaurací ve vysílání ČT.
Moderátor Tomáš Drahoňovský se zeptal, jak to bude, když někdo bude s jedním pivem blokovat stůl pro někoho, kdo by utratil víc, ale spolumajitel restaurace Podolka prohlásil, že nikoho vyhazovat nebudou, ale doufají, že zákazníci budou ohleduplní a takto vysedávat nebudou. Doplnil, že má i antigenní testy, takže se zájemci za poplatek budou moci otestovat, pokud budou chtít. Uvedl, že také pomalu nabírá zpátky zaměstnance. „Všichni tušíme, že bude velký problém se zaměstnanci, máme tady nějakou personální chudobu,“ řekl s tím, že nabírají jako investici do budoucna.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: kas