To jsou čísla! V Polsku budou volby, výsledky kavárnu nepotěší. A Německo, Itálie, Slovensko...

11.09.2019 8:44

Na twitterovém profilu Europe Elects se objevily poslední politické průzkumy. Je tam i Česko. Jaké strany jsou tedy v jednotlivých státech populární? V průzkumech se objevily následující země: Nizozemí, Polsko, Česká republika, Velká Británie, Španělsko, Itálie, Portugalsko, Izrael, Slovensko a Německo. Kdo je na vzestupu? Podívejte se na aktuální průzkumy.

To jsou čísla! V Polsku budou volby, výsledky kavárnu nepotěší. A Německo, Itálie, Slovensko...
Foto: Salvini
Popisek: Italský ministr vnitra Matteo Salvini před davem podporovatelů

V Nizozemí by vyhrála současná vládní Lidová strana pro svobodu a demokracii (VVD) Marka Rutteho, avšak podle průzkumů posílila levicová Strana práce, která ve volbách získala 5,7 %, kdy nyní posílila na 12,7 %.

Europe Elects na Twitteru ZDE:

Anketa

Máte důvěru ve Věru Jourovou? (Hlasování od 11.9.2019)

13%
87%
hlasovalo: 9931 lidí

Volby v Polsku by podle průzkumů vyhrála vládní strana PiS, která by oproti volbám měla posílit o téměř deset procent. Její současné preference dosahují 47 %. Občanská koalice, hlavní opoziční síla Polska, která se skládá z několika stran, dosahuje preferencemi o dvacet procent slabšího výsledku než PiS.

Agentura si všimla i volebních preferencí v Česku. Zde by tedy zvítězilo hnutí ANO s 30 % následované Piráty a ODS.

Volby ve Velké Británii by sice vyhráli podle průzkumů konzervativci s 31 %, ale oproti uskutečněným volbám je to propad o více než deset procent. Labouristé, tedy levicová opozice, dosahuje 28 %, Liberální demokraté 17 % a Brexit Party Nigela Farage 13 %.

Ve Španělsku by nejspíše vyhráli socialisti s 32,1 % následovaní Lidovou stranou s 20 %. Prokatalánská strana Občané – Strana občanů by získala 14 %, krajní levice 13 % a pravicový VOX necelých 8 %.

V Itálii by volby nejspíše vyhrál Salvini se svojí stranou LEGA, kdy by získal 33 % hlasů. Její dřívější koaliční partner M5S by získal 21 % a levicová Demokratická strana 22 %.

Anketa

Měla by Poslanecká sněmovna schválit zprávy o hospodaření České televize?

12%
88%
hlasovalo: 10746 lidí

Na Slovensku je politická scéna podle průzkumů velmi roztříštěna a žádný z kandidátů by neměl podle průzkumů získat více než 20 %. Vítězem by podle všeho měl být Smer s 18 %, avšak oproti volbám utrpěl ztrátu deseti procent. Smer by měl být následován Progresivním Slovenskem s 14,5 %, což je nová slovenská strana, za kterou zvítězila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Hranici 10 % by překročila už pouze Kotlebova extremistická strana – Ľudová strana Naše Slovensko s 10 %.

V Portugalsku by měli vyhrát socialisté s 38 %. Druzí, s propadem 15 % oproti volbám, by měli být sociální demokraté s 23 %.

V Izraeli to podle průzkumů vypadá na vítězství koalice se jménem Modrá a Bílá s 28 %. Ta by byla následována Netanjahuovým Likudem s 27 %. Preference ostatních izraelských politických subjektů se pohybují pod osmi procenty.

Nakonec Německo. To by nejednoho čtenáře mohlo překvapit. CDU/CSU Angely Merkelové by sice mělo získat 27 %, ale s 22 % jsou druhou stranou Zelení. Alternativa pro Německo dosahuje v průzkumech 15,5 %, což je více než socialistická SPD, ta by nejspíše získala 13,5 %.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…