To zase byla Sněmovna, poslanec už nemá ani trenky. Hrozily davy v obchodech

23.04.2021 0:00

Poslanec Milan Feranec (ANO) ve Sněmovně ze všech sil hájil vládu svého stranického šéfa Andreje Babiše s ministrem zdravotnictví za hnutí ANO Petrem Arenbergerem. Chtěl vědět, zda si poslanci chtějí vzít na triko další možné zhoršení epidemie tím, že by se kvůli zrušení opatření otevřely obchody. Poslanec SPD Radek Koten na Ferance vytáhl trenky, které nemůže sehnat.

To zase byla Sněmovna, poslanec už nemá ani trenky. Hrozily davy v obchodech
Foto: repro ČT
Popisek: Milan Feranec na snímku vpravo vedle exministra dopravy Antonína Prachaře

Feranec u řečnického pultíku ve Sněmovně konstatoval, že i pandemický zákon povoluje ministerstvu zdravotnictví vydávat nenadálá opatření, v případě nebezpečí z prodlení, která později, do 48 hodin, schválí vláda, což se také stalo.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Kdyby to probíhalo jinak, hrozilo by podle Ferance, že se po skončení nouzového stavu mohly na jeden den otevřít všechny obchody. „Jeden den bychom měli otevřené obchody. Všichni by se tam nahrnuli a vy všichni byste kritizovali, jak se to udělalo strašně blbě, proč na ten jeden den se otevřely obchody,“ rozčiloval se Feranec.  

Konstatoval také, že u opatření přijatých na základě pandemického zákona nemá Sněmovna pravomoc tato opatření rušit. A pokud by o jejich zrušení přesto požádala, Feranec by rád věděl jednu věc. „Nebo tam bude dovětek, že Sněmovna přebírá odpovědnost v případě nárůstu onemocnění? To tam asi nebude,“ konstatoval Feranec.

Počítá s tím, že vláda předloží Sněmovně zprávu, proč ta či ona opatření potřebujeme, ale to nemění nic na tom, že Sněmovna jednotlivá opatření zrušit nemůže.

Poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová ve faktické poznámce žádala vládu, aby dovolila malým živnostníkům za dodržení všech protiepidemických opatření konečně podnikat.  

Po Ferancovi se s faktickou poznámkou přihlásil také poslanec SPD Radek Koten a vzal to stručně.

„Já jsem si obvykle kupoval ponožky a trenky v Lidlu. Nyní tu možnost nemám, tak mně prosím poraďte, jak to tedy vyřešit, protože všechno mi dochází. Kolegové, já nevím, jak jste na tom vy, ale mně to prostě dochází. A je poměrně zvláštní záležitostí, že vy přijdete do obchodu, v tom obchodu to zboží je, ale nemůžete si ho koupit, protože je obehnané červenou páskou,“ podotkl Koten.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…