Tohle Babišovi vadí! Michal Šmarda, kterého chtěl premiér „poslat někam“, se ozval

10.09.2019 8:55

Místopředseda ČSSD Michal Šmarda se ohradil proti slovům premiéra Andreje Babiše (ANO), která předseda vlády pronesl v rozhovoru pro Parlamentní listy. Babiš v něm přitom už reagoval na invektivy ze strany Šmardy. „Pan premiér neustále uráží mé kolegy, což nemohu nechat jen tak být. Když nadává mně, tak to nějak přejdu, to mi nevadí. Jsem zvyklý na leccos. Ale kolegů se prostě zastat musím,“ říká nyní Šmarda.

Tohle Babišovi vadí! Michal Šmarda, kterého chtěl premiér „poslat někam“, se ozval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

Šmarda šéfa vládního kabinetu naštval svými posledními výroky v časopisu Týden, které v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Andrej Babiš doslovně citoval.

„On (o premiérovi, pozn. red.) říká: je to ten typ člověka, který když je kvůli něčemu za slabocha, přijde domů a zmlátí psa nebo dítě. Co to je tohle? Co to je za sprosťárnu?! Pan Šmarda… Já mám zvířata rád, my máme několik psů a já je hladím, a ať nemluví o dítěti, to ho fakt pošlu někam, pana Šmardu. Nechť jde do školy slušného vychování,” vzkazuje Babiš.

„Tím posledním výrokem v časopisu Týden, který považuju za absolutní sprosťárnu a prasárnu, která ukazuje, jaký je Šmarda primitiv. A vyšel z toho celého jako vítěz, však dostal trafiku, bude kandidovat na senátora, může být šťastný,“ uvedl dále. 

Na doplňující otázku redakce, zda mu v senátních volbách ANO postaví nějakého protikandidáta, reagoval předseda vlády stručně. „Prosím vás, já na něj kašlu, mně je úplně volnej,” uvedl Andrej Babiš v rozhovoru pro Parlamentní listy.

„Pan předseda Babiš nejde pro sprosté slovo daleko a je velmi nevybíravý. Není ale zvyklý na to, že se lidé jeho útokům brání a přivádí ho to k zuřivosti. Pokud se bude k mým kolegům chovat slušně, reagovat na něj nebudu. Rozhodně nevidím žádný smysl v tom, abych se s ním dohadoval. Lidé mají důležitější starosti a na tohle nejsou zvědaví. Politiku nechci dělat kvůli panu Babisovi a jeho útokům. Chci řešit skutečné problémy lidí,“ poznamenal Šmarda. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…