Tohle lidi utahá. A až uvidí toto o Pekarové... Holec rozkopl vše

24.03.2022 7:50 | Ze sítí

Petr Holec už si poslušně připravil svetr. Zaslechl totiž výzvy vlády, aby si Češi přestali přetápět, protože tím podporují Putina. A v nádrži má jen tři nebo čtyři litry benzínu, protože poslouchá Petra Fialu, který zase nabádal, aby si lidé nevytvářeli zásoby pohonných hmot. Ale povšiml si, že vládní speciál letěl s českou delegaci až do Dubaje a spekuloval, kolik by asi za tuto cestu bylo plných nádrží. „Lidi tady vidí, jak sousední země EU lidem pomáhají a naše vláda pořád nic. Každá válka, i ta na Ukrajině, lidi utahá, když nemají peníze,“ poznamenal a prozradil také něco o Polsku.

Tohle lidi utahá. A až uvidí toto o Pekarové... Holec rozkopl vše
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor Petr Holec

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí
Holec odhadl, že vláda Petra Fialy asi chce být unikátní, protože jako jediná v Evropě nezavádí žádná opatření, která by ulevila s cenami energií, paliv a dalšími. „Protože se prostě rozhodla šetřit a prošetřit se k... já nevím čemu,“ komentoval a dodal, že tak pracně proškrtaný rozpočet stejně platit nebude kvůli tomu, že do ČR přišlo 300 000 Ukrajinců, o které se stát musí postarat. A podotkl, že když Andrej Babiš neměl přesně sestavený rozpočet kvůli covidu, tak po něm opozice chtěla čísla, a teď úplně stejně mluví Petr Fiala. Svým „fanatismem“ vůči předchozí vládě si tedy dle Holce zadělal na několik průšvihů, například teď, když chce prodlužovat nouzový stav.

Zmínil, jak premiér a ministr financí vyzývali lidi, aby tolik netankovali a nejezdili autem, protože tím lidé „podporují Putina“ a válku na Ukrajině. Ministr Síkela pro změnu řekl, že v Česku se vytápí na teplotu o 4 stupně vyšší, než je průměr v klimaticky srovnatelných zemích.

A senátor Fischer dokonce prohlásil: „Zastavit import plynu a ropy z Ruska. Na několik měsíců si to vyžádá pokles teploty v domácnostech o čtyři stupně a nosit více svetrů. Ale skončíme s chorobnou závislostí na diktátorovi, která škodí.“

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Holec ironicky poznamenal, že je poslušný člověk, takže už má svetr připravený. „Pokud tady klesne teplota o čtyři stupně na nějakých velmi příjemných 18 stupňů, což je taková moderní domácí teplota, tak si navléknu svetr. A já teď svetr s sebou nosím všude, mám ho i v autě, tam mám pro jistotu jenom tři nebo čtyři litry v nádrži, kdyby mě náhodou chytila nějaká kontrola, jestli plním výzvu premiéra a šetřím palivo,“ dodal.

Připravený svetr Petra Holce

Ovšem plnou nádrž natankovali ve vládním speciálu a česká delegace vyrazila na Expo do Dubaje, připomenul komentátor, že šetření evidentně nezačíná nahoře. Zúčastnila se například předsedkyně Sněmovny Markéta Adamová Pekarová. „Mě by zajímalo, kolik nádrží auta v Česku by bylo za ten vládní speciál,“ prohodil a dodal, že by ho také zajímalo, jak dlouho si vláda myslí, že jí takové chování bude procházet. „Slibovali změnu a změna je tu,“ opřel se do vládního hesla. Povšiml si, že proti vládě už začínají vystupovat například Piráti, kteří chtějí příspěvek na energie až 800 Kč na domácnost, a rýpl si, že podle prohlášení by měli být „sociálním svědomím vlády“ lidovci.

„Lidi tady vidí, jak sousední země EU lidem pomáhají a naše vláda pořád nic. Každá válka, i ta na Ukrajině, lidi utahá, když nemají peníze. I ta rekordní pomoc Ukrajincům, na kterou jsme všichni pyšní, tak opadá, protože lidé nemají až na výjimky bezedné peněženky,“ poznamenal.

Dotkl se pak toho, co vláda neudělala s palivy. Tedy že se pomstila Babišovi ukončením přimíchávání biosložky, což ale na cenu nemělo žádný vliv a navíc ani ještě není v praxi. A že začala kontrolovat marže, ale evidentně byly marže v pořádku. „Takže to byla zbytečná buzerace, která ničemu nepomohla, nic nezlevnila, změnilo se jen to, že ceny ropy po raketovém nárůstu zase raketově propadly, jak už to s energií bývá,“ usuzoval Holec.

Kopal také do „úderné propagandy“ Petra Fialy na sociálních sítích, která je podle něho úplně stejně o ničem, jako za socialismu. „Musím říct, že komunisté ji měli trošku lyričtější,“ řekl.

Komentoval pak cestu Petra Fialy do Kyjeva, na kterou ho prý přibrali Poláci: „Celý ten polský předvoj v tom konfliktu, i to, že Poláci chtějí ty mírové jednotky NATO na Ukrajině, které samozřejmě odmítli Němci, oni vsadili všechno na to, že vyřeší ty problémy, které mají s Evropskou unií, s Evropskou komisí, ten spor o jejich politizaci justice a médií, tak ten vyřeší a shodí ze stolu tím, že si stoupnou do čela toho boje proti Putinovi. Ale já když jsem četl, že Kaczynski je schopný rozpoutat válku mezi Ruskem a NATO, tak tomu nechci věřit.“ Dodal, že oslavných titulků sice cesta do Kyjeva přinesla dost, ale pokud se nemýlí, tak konkrétního nic.

Doplnil, že v Parlamentu se proti vyzbrojování Ukrajiny Českem postavila tak napůl SPD a okamžitě na ni začali útočit v Respektu, ale i jinde. „Je to diskuse, která probíhá všude možně, v Evropě i v Americe, je to legitimní diskuse, jestli je to nejlepší, protože to samozřejmě nějaké důsledky má. A ten, kdo je proti tomu, abychom i my vyzbrojovali Ukrajinu, tak není žádný válečný štváč nebo agresor, prostě je to legitimní názor,“ namítl Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…