Tomu nebohému generálovi to ještě neřekli... Od koho by tenhle voják na Hradě přijímal rozkazy? Stonjeková objevila úplně jiného favorita

15.06.2021 21:31

„Tomu nebohému generálu Pavlovi nikdo ještě neřekl, že on prezidentem nebude,“ lituje komentátorka Karolina Stonjeková pro XTV bývalého náčelníka generálního štábu Petra Pavla s tím, že akorát utratí prostředky za kampaň. Že se blíží prezidentská volba, se podle ní dá poznat podle toho, že se v médiích častěji objevuje jméno neúspěšného kandidáta na prezidenta – ekonoma Jana Švejnara. Prezidentem ale nakonec může být někdo zcela jiný. Od Stonjekové zaznělo jméno jedné z velmi vysoce postavených žen. „Žhavé želízko,“ hodnotí komentátorka kandidátku, s níž spojila i jméno bývalého ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty.

Tomu nebohému generálovi to ještě neřekli... Od koho by tenhle voják na Hradě přijímal rozkazy? Stonjeková objevila úplně jiného favorita
Foto: Repro YouTube
Popisek: Karolina Stonjeková

Anketa

Obáváte se o svobodu slova v České republice?

97%
3%
hlasovalo: 5768 lidí
Komentátorka si myslí, že by letošní volby mohly mít nečekané výsledky. Dostala se prý k „velice tajné analýze, která věští, že tyto volby budou mít dva černé koně“. „Jedním bude SPD, druhým bude Přísaha pana Šlachty. Mají dostat hlasů nad očekávání,“ předpovídá. Okamura má mít podle analýzy dokonce kolem 15 procent, a kdo naopak má být za očekáváním aktuálních veřejných průzkumů, je hnutí ANO premiéra Andreje Babiše. Analýza by nepotěšila ani Trikolóru, jelikož té předpovídá nedostatek voličů, aby se vůbec podívala do Sněmovny.

Následovalo téma covid pasů. Stonjeková míní, že je nečeká příliš zářná budoucnost a „nejspíš se bez nich neobejdeme“. „Tato bitva je prohraná,“ míní.

A kauza kolem Dominika Feriho. Ta podle ní způsobila „noc oživlých mrtvol“, jelikož se do politiky vracejí lidé, kteří v ní nepůsobili na viditelných pozicích již dlouhá léta. Reagovala tak na zprávu, že se někdejší politička a bývalá místopředsedkyně Strany zelených Kateřina Jacques vrátila do Sněmovny, byť jako asistentka poslankyně Olgy Sommerové, jež Feriho ve sněmovní lavici nahradila.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Nevynechala též prezidentskou kampaň. „Ta už dávno začala. Prezidentská kampaň přece začíná okamžikem, kdy je zvolen současný prezident. Od toho okamžiku se už rozjíždí další prezidentská kampaň. V podstatě žijeme v permanentní prezidentské kampani,“ řekla s narážkou na snahu generála Petra Pavla dostat se na Hrad v pořadu XTV.cz.

Tato snaha je však podle komentátorky už předem k ničemu. „Tomu nebohému generálu Pavlovi nikdo ještě neřekl, že on prezidentem nebude,“ lituje generála, že ztratí akorát peníze za kampaň. „Možná to dělá proto, že si někde přečetl, že peníze kazí charakter. Tak se jich raději zbaví. Vojáci mi nesedí do těchto funkcí. To jsou lidé, kteří nejsou zvyklí přemýšlet vlastní hlavou, to jsou lidé, kteří dostávají povely. Tady nevíme, kdo je ten úkolář,“ soudí. Ve hře jsou podle ní „jiní koně“. Myslí si dokonce, že by to mohla být vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, a naznačila, že „Šlachta umetá cestičku“. Bradáčová by prý byla určitě žhavým želízkem.

Že se blíží prezidentská volba, se podle ní dá poznat i podle toho, že se v médiích častěji objevuje jméno neúspěšného kandidáta na prezidenta – ekonoma Jana Švejnara.

reklama

autor: rak

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …