Tyhle pindy! Novinář-senior vyletěl na šéfku EU za slova o důchodcích

13.04.2020 11:22

Sportovní novinář v důchodu a bloger Pavel Skramlík se ve svém komentáři na facebookovém profilu vyjádřil ke slovům předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové, která se nechala slyšet, že senioři možná budou muset zůstat v izolaci až do roku 2021. „Šéfka Evropské komise asi někde upadla na hlavu,“ poznamenal k tomu Skramlík.

Tyhle pindy! Novinář-senior vyletěl na šéfku EU za slova o důchodcích
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová

Skramlík si ve svém textu k šéfce Evropské komise nebral servítky. „Šéfka Evropské komise paní Ursula von der Leyenová asi někde upadla na hlavu, když v neděli řekla, že senioří budou muset být kvůli koronaviru v izolaci asi až do roku 2021, dokud nebude vakcína proti covid-19. To nás jako dají všechny do karantény nebo nás někde internujou? Tuhle typickou kariérní političku (byla ve třech německých vládách A. Merkelové a naposledy zplundrovala bundeswehr) asi postihla klasická choroba tohohle džobu – kapání na karbid,“ poznamenal Skramlík.

„Ačkoliv do EP vůbec nekandidovala, tak si ji Němci prosadili do čela EU, aby ji nejspíš někam uklidili. Stačí se podívat na posledních pět předsedů, co to bylo za exoty: Lucemburčan Jacques Santer musel v roce 1999 jako jediný předseda i s celou komisí, od té doby nikdo ani pořádně nevěděl, kdo to je; Španěl Manuel Marín byl dočasný předseda 185 dnů, znal ho málokdo; Ital Romano Prodi vzal tu funkci jako ‚fušku‘ mezi dvěma úřady italského premiéra, stačil v roce 2002 zavést euro, doma ho pak vytlačil Berlusconi; portugalský šoumen a aparátčík José M. Barroso byl hlavně sběratelem řádů od Východnho Timoru přes Slovensko až po Peru (nasbíral jich 30); Jean-Claude Juncker, několikanásobný ministr, 18 let v křesle lucemburského premiéra, proslul jako sběratel funkcí, metálů, alkoholik a jako aktér velkých ‚majstrštyků‘, i až komických – mj. se proslavil daňovým skandálem (je považován za kmotra lucemburského daňového dumpingu pro velké firmy) a odhalováním sochy Karla Marxe v Trevíru (zaplatila ji Čína) v roce 2018,“ shrnul Skramlík.

„No a po něm přijde takováhle ženská, kterou znali do loňska asi jenom Němci, typická aparátnická superhvězda, co chce seniory uklidit jako obtížný společenský odpad, ať vymřou mezi sebou v separaci. Je to diskriminace věku a zásadní absence slušnosti. Za 26.000 € základního platu měsíčně by si mohla dát na takové pindy bacha,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…