Uf! Po summitu Putin – Biden vystoupil Donald Trump. I Merkelová se otřese

17.06.2021 13:02

Včera proběhl v Ženevě summit prezidentů USA a Ruska. Co se na něm odehrálo už komentoval bývalý prezident Donald Trump pro Fox News. USA prý ničeho nedosáhly, Putin jen dostal příležitost se předvést. A stěžoval si, že média ignorovala, jak přitlačil ke zdi Německo kvůli NATO a zablokoval výstavbu plynovodu Nord Stream. „Řekl jsem Angele, my vás chráníme a ti, před kterými vás chráníme, ta země, tak těm platíte miliardy dolarů, co to je?“ chlubil se.

Uf! Po summitu Putin – Biden vystoupil Donald Trump. I Merkelová se otřese
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý americký prezident Donald Trump

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13337 lidí
Bývalý prezident si myslí, že na summitu USA nic nezískaly, jen poskytly Rusku možnost se prezentovat před novináři. Také si postěžoval, že to byl on, kdo zastavil plynovod Nord Stream 2, Biden ho odblokoval a nic za to dle Trumpa nedostal. Připomenul, že byl už od začátku svého prezidentství nepravdivě obviňován, že spolupracuje s Ruskem, což mu při jednání s Ruskem ztížilo pozici. Moderátor připomenul, že zatímco Biden Rusku povolil Nord Stream 2, v USA hackeři vyřadili z provozu plynovod a jednalo se o hackery z ruské kriminální skupiny.

Trump se opět chválil za to, že Nord Stream 2 zastavil. A také si řekl své o Německu, které kritizoval, že ho NATO „za velmi nízkou cenu“ chrání, a přitom Německo platí miliardy za energii do země, před kterou ho NATO chrání. „Řekl jsem Angele (Merkelové), my vás chráníme a ti, před kterými vás chráníme, ta země, tak těm platíte miliardy dolarů, co to je?“ chlubil se. Dodal, že dosáhl toho, že ostatní země začaly platit do NATO o poznání více.

„Platíme za to, abychom je chránili, a oni nás, s odpuštěním, šidí při obchodu. To je to jediné slovo, které se hodí. Protože jsou v mnoha ohledech horší než Čína nebo stejní jako Čína. Kolik se v Berlíně prodá chevroletů? Ne moc. Kolik v Paříži? Taky ne moc, možná žádný. A přitom my jejich produkty prodáváme. Jejich víno, jejich auta, mercedesy, BMW, prodáváme je po celých státech,“ stěžoval si bývalý prezident.

S Putinem prý jako prezident vycházel dobře, ale zároveň prý na Rusko nikdo nebyl tvrdší než on, pokud šlo o sankce nebo blokování Nord Streamu, ale to média zamlčela. „A velice rád bych je zrušil, pokud by se začali chovat normálně. Měli jsme velkou šanci mít skvělé vztahy s Ruskem,“ tvrdí Trump.

Komentoval také Bidenovu odpověď novinářům, kdy se americký prezident zamotal při odpovídání na otázku, zda si trvá na tom, že Vladimir Putin je zabiják. Trump řekl, že volby byly nespravedlivé, ale Bidenovi přeje, aby se mu dařilo. „Takovou scénku, jakou jsem viděl včera, už vidět nechci. Bylo to hrozné, nikdo nevěděl, co se děje,“ komentoval Bidenovu neschopnost vyslovit kloudnou větu.

Trump nebyl sám, kdo hodnotil Bidenův projev. Ze současného prezidenta USA si utahují i další jeho kritici, protože podle Fox News „četl text v závorce“. „Budu odpovídat na dotazy a jako obyčejně mi dali seznam lidí, které vyvolám,“ řekl na tiskové konferenci Biden. Za to, že si vybírá novináře, už Bidena kritizují republikáni a i komentátoři na internetu.

Podle Fox News se u Bidena nejedná o nic výjimečného a otázky hlavně od vybraných novinářů zodpovídal už na své první tiskové konferenci v lednu. Tehdy se jeden reportér nechal slyšet, že za Bidena „vyvolává“ novináře zaměstnanec Bílého domu, který má prezidenta na starost, zatímco Trump si je vyvolával sám. A v březnu dle Fox News byl prezident viděn, jak má novináře, kterým má povolit položit otázku, napsané na taháku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…