Úředníci v EU budou mít méně práce. Svobodní nabídli jiný pohled na unijní rozpočet

11.07.2023 11:32

MONITORING Kasa je prázdná. Alespoň podle Evropské komise, která nově navrhuje, aby členské země navýšily své příspěvky na provoz a fungování Evropské unie o dalších 66 miliard euro. A to přitom sedmileté fungování Unie spolykalo již asi 1,1 bilionů euro. Hlavním argumentem komise je fakt, že při sestavování rozpočtu na roky 2021 až 2027 nikdo netušil, že vypukne válka na Ukrajině nebo se bude celý kontinent potýkat s energetickou krizí.

Úředníci v EU budou mít méně práce. Svobodní nabídli jiný pohled na unijní rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Eurobankovka v detailu

S dalším navyšování příspěvků na chod Evropské unie však rezolutně nesouhlasí Svobodní. „Státy napříč Evropou jsou zadlužené. I český rozpočet je ve velkých problémech. Potřebujeme místo dalších výdajů deficit naopak snižovat a udržet si konkurenceschopnosti. I Unie by měla jít příkladem a místo vymýšlení a snahy o realizaci dalších a dalších projektů na tyto snahy rezignovat a naordinovat redukční dietu i sama sobě,“ je přesvědčený Libor Vondráček, předseda Svobodný.

Podle jeho slov je třeba zapomenout na drahé plány obnovy za stovky miliard či další drahé celoevropské plány a projekty. A osekat by se měly i evropské dotace. „EU by měla jít členským státům příkladem a naordinovat si úspory. Zvlášť teď, když většina členských států nemá peníze nazbyt,“ dodal Vondráček a představil elegantní řešení.

„Unie nebude dělat to, co si předsevzala a bude šetřit. Členské státy ji proto nebudou muset posílat další peníze, které sami většinou nemají. A úředníci v EU budou díky tomu mít méně práce s náročnými projekty a více času na odpočinek. Když to podáme takto, tak by to snad mohlo mít šanci na úspěch, co myslíte?,“ uzavírá předseda Svobodných.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetirhonza , 11.07.2023 13:34:52
je Brusel ve finančních problémech, tak navrhuji práci aparátu převést na Home office, úředníky zařadit do výrobního ekonomického procesu a veškeré budovy prodat Číně.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…