Útok cizinců na pražského číšníka byl pokusem vraždy. Pachatelům hrozí až 18 let

22.01.2019 18:47

Pamatujete si ještě na video, které vloni v dubnu prolétlo českým internetem jako kulový blesk, ve kterém dva nizozemští turisté kopali do českého číšníka? Případ se posunul do další fáze. Nizozemcům hrozí až 18 let vězení, napsala ČTK.

Útok cizinců na pražského číšníka byl pokusem vraždy. Pachatelům hrozí až 18 let
Foto: Repro Youtube
Popisek: Cizinci kopou do pražského číšníka

V dubnu 2018 otřáslo Čechy, Moravany a Slezany video, na němž byli zachyceni turisté z Nizozemska, kteří se na Staroměstském náměstí v Praze vrhli na číšníka, povalili ho na zem a kopali do něj tak dlouho, že lékaři v nemocnici pak měli plné ruce práce s tím, aby ho uzdravili. A proč se turisté na číšníka vrhli? Upozornil je, že by v restauraci neměli pít vlastní alkohol.

Policejní mluvčí Andrea Zoulová oznámila, že policie případ došetřila a navrhla obžalovat dva nizozemské občany. Hrozí jim až 18 let vězení. Jsou to totiž hlavní strůjci bestiálního útoku na českého občana.

„Policie dvojici původně vinila z těžkého ublížení na zdraví, později ale případ překvalifikovala. Deník Právo v minulosti uvedl, že vše změnily lékařské znalecké posudky, podle kterých byla intenzita útoku značná a život ohrožující,“ napsala ČTK.

Sluší se připomenout, že tři turisté již byli za útok obžalováni a odsouzeni k podmíněným trestům. Současně byli vykázáni z České republiky, do které se nesmějí vrátit po dobu pěti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…