Už jste si taky kopli? Kandidát do mediální rady Semín popsal v novinách, co dnes zažívá s liberálními demokraty

02.07.2019 10:03

Kandidát hnutí Svoboda a přímá demokracie do Rady ČTK Michal Semín si do úterní MF Dnes postěžoval na své trampoty. Prý do něj kdekdo kope a Semín by rád věděl, kdo všechno se ještě přidá, když z něj veřejnoprávní Česká televize dělá velkého nepřítele liberální demokracie. „Už jste si taky kopli do Semína?“ zeptal se.

Už jste si taky kopli? Kandidát do mediální rady Semín popsal v novinách, co dnes zažívá s liberálními demokraty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Semín

Publicista Michal Semín si stěžuje, že to v poslední době nemá lehké.

„Nemám ve zvyku psát do novin o vlastních trampotách. A i když dnes udělám výjimku, bude to více o stavu naší společnosti než o mně. Krátká rekapitulace událostí posledních dnů: Byl jsem navržen SPD za člena Rady ČTK a v prvním kole jsem obdržel nejvyšší počet hlasů. Navzdory tomu (či právě proto?), že jsem byl den předtím aktivistou Minářem před zaplněným Václavákem označen, věcně zcela nesmyslně, za konspirátora. Navzdory tomu, že jsem byl některými poslanci krajně levicových Pirátů a krajně středové ODS obviněn – zcela neoprávněně – ze šíření nenávisti, napsal Semín.

Na to konto se prý rozjela dezinformační kola liberálních médií, která se snažila vyvolat dojem, že Semín představuje problém, protože by kvůli němu mohla padnout vláda. Dnes se totéž říká o sporu prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO) o ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD).

Semín má však za to, že kampaň proti němu pokračuje. Angažuje se v ní prý i poslanec ODS Petr Kupka. Mediálnímu lynči ho prý vystavila i České televize.

„Ve veřejnoprávních Událostech, komentářích přitom po tři vlahé večery nepřestávají zobrazovat mou tvář, aby bylo jasné, do koho si po Ladislavu Jaklovi dnes může ona poněkud zostřená ‚pravdoláska‘ praštit. Snad nemusím dodávat, že po dobu oné kampaně, založené na citátech vytržených z kontextu či úplných nesmyslech, mi nikdo z Kavčích hor nezavolal, aby si mě pozvali a já se mohl před oponenty hájit. Nedivím se jim – jejich domeček z cinklých karet by se jim okamžitě rozsypal,“ pokračoval publicista s tím, že za komunistů byl na podobné zacházení zvyklý. Tehdy opravdu vystupoval proti komunistické vládě a podílel se na organizování různých protistátních akcí.

Ale v dnešní demokratické společnosti by prý ještě před pár lety něco podobného nečekal. Je očerňován jako antisemita, aniž by prý kdokoli předložil důkaz, že by se snad choval jako antisemita. Podle svých vlastních slov se provinil jen tím, že zastává konzervativní hodnoty, ctí tradiční rodinu a vzdoruje totalitě politické korektnosti, která údajně nastupuje.

V demokracii by měly dostat prostor i konzervativní názory, ale to se prý dnešním progresivistům nelíbí. V tom si podle Semína mohou podat ruku s komunisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…