V době ničení důkazů v bytě Kočí byla budova zcela prázdná

19.07.2011 10:34

Štěnice, kterou Kristýna Kočí nalezla ve svém bytě, byla záměrně poškozena, aby nešlo zjistit, kdo ji tam nainstaloval. Zametač stop, který to měl na starost, měl ulehčenou práci. V budově ministerstva pro místní rozvoj, kde se zmíněný byt nachází, nebyl v době ničení důkazů téměř žádný zaměstnanec. Přišly na to Hospodářské noviny.

V době ničení důkazů v bytě Kočí byla budova zcela prázdná

Úředníci ministerstva, které vede Kamil Jankovský (VV), dostali 12. dubna nucené volno. Podle mluvčího ministerstva Jana Dvořáka byla toho dne v přilehlé ulici Pařížská odstávka vody. To HN potvrdil Ondřej Pokorný z Pražských vodovodů a kanalizací.

Odstávka vody vyprázdnila budovu

„Bylo zjištěno, že ve dnech 12. až 15. dubna došlo k selektivnímu vymazání záznamů na systémové úrovni a následně vymazání logů o této činnosti. Proto chybí v určité hodiny záznam. Tyto záznamy nelze obnovit," říká policejní zpráva, na kterou odkazují Hospodářské noviny.

HN upozorňují, že i v poloprázdném úřadě museli být hlídači. Přesto nejde oficiální cestou zjistit, zda se ministerstvo s vetřelcem nějak vypořádalo. Podle mluvčího Dvořáka z toho byl vyvozen určitý krok k nastavení bezpečnosti ministerstva jako celku.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…