V případu zavražděné dívky se objevila zásadní informace, která může ovlvnit celý proces

14.06.2018 12:52

Případ znásilněné a zavražděné Susanny F. Stále plní titulní stránky německých médií. Mezitím se objevila informace, která může do značné míry ovlivnit soudní proces.

V případu zavražděné dívky se objevila zásadní informace, která může ovlvnit celý proces
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Od nalezení těla čtrnáctileté dívky poblíž železniční tratě ve Wiesbadenu uplynul již týden, ale případ stále hýbe německou veřejnosti i politickou a mediální scénou. Zastánci liberální přistěhovalecké politiky obviňují ostatní ze zneužívání případů pro politické účely. Kritici přistěhovalecké politiky zase tvrdí, že druhá strana problémy související s masovou migrací relativizuje.

Mnozí upozorňuji na skutečnost, že v těchto a podobných případech značně selhává stát. Nejenom Iráčan Ali Bashar, ale i další vrazi a násilníci s přistěhovaleckými kořeny žili v Německu ilegálně a na jejich přítomnost se přichází až teprve poté, co spáchají nějaký kriminální čin. Veřejnost postupně dochází k jednoznačnému závěru, podle kterého nejsou zejména migrační úřady schopny plnit svoje povinnosti. Jak z pohledu ochrany svých občanů, tak z pohledu kontroly v oblasti migrace.

Basharova žádost o azyl byla odmítnuta již před dvěma roky, přesto mohl irácký mladík i nadále žít v zemi. Německo dobrovolně opustil až teprve po spáchané vraždě, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Alarmující je rovněž fakt, že mladý irácký migrant spáchal několik trestných činů ještě před znásilněním a zavražděním čtrnáctileté Susanny F. Veřejnost se podivuje především tomu, že vzhledem k podezření ze znásilnění jedenáctileté dívky před několika měsíci již dávno nebyl umístěn ve vazbě.

V případu se navíc objevila zásadní informace. Státní žalobce Oliver Kuhn v médiích uvedl, že hlavnímu podezřelému z Iríku nebylo v době spáchání trestného činu dvacet, ale jednadvacet let. To je zásadní zejména pro vynesení rozsudku. Jako mladistvý by mohl Bashar dostat trest v maximální výši patnácti let. Jako dospělý jedinec starší jednadvaceti lety může strávit ve vězení zbytek života. Doživotní trest mj. na jaře dostal afghánský migrant, který zavraždil studentku medicíny z Freiburgu.

Oběť brutálního znásilnění a následného uškrcení byla mezitím pohřbena ve své rodném městě Mohuči. Obřad i uložení samotného těla do hrobky proběhl s vyloučením veřejnosti. Celé smuteční záležitosti se podle informací policie zúčastnilo asi 100 lidí a na klidný průběh dohlíželo kolem 20 policistů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…