VIDEO Babiš vystoupil se slzami na krajíčku. Mluvil o sebevraždě člověka. Víme, co se dělo předtím

13.11.2018 14:31

Babiš v sicilském Palermu vystoupil pro ČT24 k novému vývoji v kauze Čapí hnízdo, když byl jeho syn zachycen na skrytou kameru a vypovídal o svém únosu do Ruska a na Ukrajinu. Emotivně se Babiš starší vyjadřoval o zdravotním stavu svých dětí a zaútočil na autory reportáže. Je to prý pokus destabilizovat politickou situaci. Parlamentní listy však mají i informace o ostatních členech ANO.

VIDEO Babiš vystoupil se slzami na krajíčku. Mluvil o sebevraždě člověka. Víme, co se dělo předtím
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Premiér Babiš na tiskovce z Palerma

Po technických problémech s vysíláním Andrej Babiš pozdravil ze Sicílie a letmo zmínil příležitost, kvůli které se na slunném jihu Itálie nachází. Ale pak dodal, že všechny nepochybně zajímá to, co se děje v Čechách ohledně reportáže Seznamu.

Řekl, že netušil, že bude komentovat zdraví dětí v této situaci. Velmi emotivně, místy téměř plačtivě se vyjadřoval, že všichni rodiče s podobným trápením, čímž myslel duševní poruchy svých dětí, pochopí jeho situaci. „Dám život a zdraví za svoje děti,“ proklamoval Babiš několikrát. Řekl také, že jeho dcera Adriana Bobeková má již 20 let bipolární poruchu, a vyzval, abychom si vzpomenuli na Karla Svobodu, který touto chorobou trpěl a v roce 2007 se zastřelil.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí

Podle Babiše jen bezcitní fanatici můžou zpochybňovat zdravotní stav jeho dětí. V reportáži jeho synovi podle něj kladli sugestivní otázky, aby dostali „ty správné“ odpovědi. „Vrchol hyenismu,“ označil Babiš natáčení psychicky nemocného skrytou kamerou a dodal, že jde o odporný útok. Všiml si načasování s tím, že 17. listopad se blíží a navíc on sám je v zahraničí. Reportáž označil za kampaň. Dle Babiše není pravda, že jeho syn byl unesen, cílem je dle něj vyvinout tlak na orgány činné v trestním řízení, které prošetřují kauzu, kterou „si vymysleli novináři“. Opozice toho údajně využívá a svolává již několikátou mimořádnou schůzi. „Jaký by měli program, kdyby neměli Babiše?“ ptal se premiér. Řekl, že zmíněné orgány mají všechny informace a z jeho strany a jeho dětí se nedějí žádné obstrukce. Je to prý pokus destabilizovat politickou situaci.

Klub ANO o celé věci rokoval. Dle zjištění redakce bylo na klubu dusno, panovala značně nervózní atmosféra a byla znát nejistota, co teď bude.

Poslanci se toho ale moc nedověděli. „Faltýnek všem přečetl SMS od šéfa, a pak hlavně padlo důrazně, že máme mlčet, držet hubu. Nikdo se k tomu nesmí vyjadřovat a na cokoli reagovat. Pak ještě, že všechno, co Slonková natočila, je špína, manipulace a hnusná kampaň. Toť vše v kostce,“ řekl PL pod podmínkou anonymity jeden z členů poslaneckého klubu hnutí ANO. Několik dalších tyto informace potvrdilo.

Na rozdíl od předchozích kauz spojovaných se současným premiérem je situace vůbec poprvé mimořádně vážná. Nikdo neví, co bude. Mezi poslanci ANO a funkcionáři v regionech se mluví o tom, že Seznam TV nezveřejnila všechno naráz a bude pokračovat. Tedy, pokud to bude potřeba. V kuloárech hnutí od úterního dopoledne kolují spekulace, že Babiš „to má za pár“.

Radost z toho nejspíš moc nikdo nemá, poslanci nevědí, co bude, zda by to znamenalo nové volby, či nikoli. Jak vše dopadne, se možná ukáže už v příštích dnech či hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…