VIDEO Rozběh, výskok a lup mu to do okna! Bicyklem do kapoty! Peklo v New Yorku pokračuje

31.12.2020 6:19

Volby proběhly, Joe Biden zřejmě zdárně směřuje k tomu, aby se ujal úřadu prezidenta. Ale nic moc se nezměnilo, americká města stále nejsou v klidu, zvláště New York, jak dokládá toto nedávné video z Manhattanu. Jak popisuje tamější psycholog Daniel J. Winarick, skupina výrostků na kolech se rozhodla pomstít se majiteli SUV za to, že je nechtěl nechat svézt.

VIDEO Rozběh, výskok a lup mu to do okna! Bicyklem do kapoty! Peklo v New Yorku pokračuje
Foto: Repro Twitter
Popisek: Útok cyklistů na řidiče SUV

Daniel J. Winarick uvádí, že ve skupině bylo 25 až 50 teenagerů na kolech. Dva z nich se chytili SUV, aby je řidič svezl. Řidič místo toho zastavil a jeden z přichycených mladíků si nabil ústa. Co následovalo zachycuje video. Auto prý řídil psychologův známý, právník.

Výrostci se snaží dostat dovnitř vozu. Jeden se snaží prorazit sklo loktem, další pak mlátí do auta kolem, ostatní do vozu kopají. Na dalších videích je zachycen cyklista, který s rozběhem vyskakuje na kapotu a kopem snožmo prokopne čelní sklo vozu. Od ostatních znějí povzbující výkřiky. Poté už řidič zřejmě usoudil, že bude lepší odjet.

I řidič vozu už se vyjádřil. Říká, že pokud se takovýto incident může stát v centru Manhattanu, může se stát kdekoliv v New Yorku. "Stejná skupina, která mi tohle provedla, o deset bloků dál vytáhla z taxíku řidiče a zmlátila ho. Doufám, že už se v nemocnici zotavuje. Celou minutu jsem s autem ani nepohnul, když mi ho ničili. Až když rozbili sklo a dostali se tak do auta, tak jsem odjel, abych chránil sebe a svou 74letou matku."

Jak dodává Winarick, ani jeden z cyklistů neměl žádný transparent Black Lives Matter, nešlo tedy o žádný protest.

Incident natočil nejeden kolemjdoucí a zřejmě i členové cyklogangu. Nejbližší záběr totiž ukazuje skok, kterým se mladík v černém dostal skrz čelní sklo auta.

A Daniel J. Winarick má jasno, kdo za tento incident může. Obviňuje Billa De Blasia, současného starostu New Yorku: "Starosto, hlídejte si svoje město. Vždyť ho nemáte vůbec pod kontrolou. Mluvíte o tom, jak na řidiče musí být přísnost a z teenagerů na kolech zatím lidi chytá psotník. Jste fakt hrozný, Di Blasio. Úplně neschopný. Idiot. Vážně."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…