VIDEO „Sledujte show, lidi.“ Černoch ignoroval výzvy policisty. Tomu pak ruply nervy a už to jelo. USA opět ve varu

17.07.2020 9:27

Spojenými státy hýbe další nahrávka, na které je vidět zásah bílého policisty proti Afroameričanovi, který si natáčel konfrontaci od policistů, jež následovala poté, co odmítl uposlechnout četných výzev k vystoupení z vozidla. Incident, který se měl odehrát ve virginské Fairfax County na silnici I-495 20. dubna loňského roku začal nabírat pozornosti poté, co jej v pondělí zveřejnil právník řidiče. Obhájce Afroameričana mimo jiného tvrdí, že policista jednal z rasových důvodů, jelikož na facebooku sleduje stránku s vtipy, kde si například utahovali z Obamy.

VIDEO „Sledujte show, lidi.“ Černoch ignoroval výzvy policisty. Tomu pak ruply nervy a už to jelo. USA opět ve varu
Foto: Repro YouTube The Central Avenue
Popisek: Nahrávka incidentu

Anketa

Jakeš zemřel. Měli by být funcionáři KSČ Štrougal a Vajnar souzeni za úmrtí na státní hranici?

12%
88%
hlasovalo: 9110 lidí
Právník řidiče – Afroameričana Derricka Thompsona též v pondělí zaslal dopis generálnímu zástupci Virginie Markovi Herringu, v němž tvrdí, že policista Charles Hewitt protiústavně napadl jeho klienta během zastávky na I-495. Podle právníka měl Thompson mířit do práce.

Samotná nahrávka začíná v automobilu Afromeričana Thompsona, jenž sedí na sedadle řidiče, zatímco policista Hewitt stojí u okna mužova automobilu.

Policie uvádí, že automobil zastavila, jelikož měl prošlou nálepku státní kontroly vozidel. Jeden z policistů též měl ucítit zápach marihuany, a proto chtěl po Thompsonovi, aby vystoupil a došlo k prohlídce vozu.

Thompson tvrdí, že je žádost o jeho vystoupení z automobilu nezákonná a snaží se příslušníkům bránit v práci.

Policista se po odmítnutí spolupráce ze strany Thompsona rozhodne otevřít dveře jeho automobilu skrze pootevřené okénko. Hewitt následně muži řekne:  „Kamaráde, koukni na mě, jsem zkurvenej exemplář kámo, už pokoušíš moje poslední nervy, jo?“

Thompsona to příliš netíží a dále mluví do kamery.

„Dostaneš na zadek před zraky Páně a všech stvoření,“ pokračuje muž zákona na Thompsonova slova, že vše natáčí a nabízí mu, že není problém, aby si zákrok policie natočil celý, pokud bude spolupracovat. „Dávám vám tu ještě jednu poslední šanci, můžete si to (mobil) vzít s sebou a můžete si to celé natáčet,“ vysvětlí Hewitt.

Pak muže upozorní, že je zatčený a začne odpočítávat. „Nedělej to, chlape,“ a požádá jej znovu o opuštění vozidla.

Thompson na výzvy nereaguje a Hewitt se tedy rozhodne jednat, první se však ještě obrátí do kamery mobilního telefonu a s úsměvem řekne: „Sledujte show, lidi.“

Hewitt následně Thompsona popadne a vytáhne z auta. „Můj život je v ohrožení,“ stihne ještě předtím vyřknout Afroameričan.

Následně není na nahrávce vidět, co následovalo. „Jak se ti to líbí?“ zní od policisty, zatímco Thompson jej žádá, aby šel z jeho krku. „Ubližujete mi,“ řve též.

Nahrávku můžete zhlédnout zde:

„Byla to ta nejhorší věc, kterou jsem v životě prožil,“ vzpomenul nyní po více než roce Thompson pro The Washington Post.

Thompsonův právník se snaží dokázat, že za zásahem Hewitta jsou rasové motivy. Jako důkaz předložil tvrzení, že je na facebooku členem dvou skupin, kde jsou umísťovány vtipné obrázky. Ty často míří proti liberální levici a Demokratům, právník tak například jako důkaz rasismu vytáhl obrázek zesměšňující Bidenův výrok, že voliči, kteří volí Trumpa „nejsou černí“.

Rovněž právník za důkaz rasismu a mysogynie považuje obrázek utahující si z manželů Obamových.

Záznam již zhlédl velitel státní policie ve Virginii plk. Gary T. Settle a vydal prohlášení, že se Hewitt nechoval v souladu se zavedenými standardy.

„Chování, které projevil příšlušník Hewitt během dopravního zastavení, není v souladu se zavedenými standardy chování vyžadovanými od policisty ve Virginii. Není to běžná praktika, kterou by denně praktikovali zaměstnanci policie ve Virginii,“ uvedl Settle v prohlášení.

Virginský ministr pro veřejnou bezpečnost a vnitřní bezpečnost Brian Moran označil video za „nepřijatelné“.

Policie uvedla, že byl Hewitt umístěn na administrativní dovolenou až do ukončení vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…