VIDEO Vláda zareagovala rychle, jsme na tom nejlíp v Evropě. S Xindlem X jsme si to vyříkali, nechal se slyšet zanedlouho šedesátiletý „diskocvok“ Michal David

08.04.2020 13:47

V Itálii mají velký strach. Sestra ze Švýcarska mi říkala, že to jejich vláda maličko zanedbala. Zatím jsme na tom z Evropy asi nejlíp ze všech. Tak zhodnotil pandemii koronaviru v Evropě zpěvák a skladatel mnoha popových hitů Michal David. Pro fanoušky totiž nedávno uspořádal on-line hudební recitál. Již dříve také vysvětlil, jak se to má s písní Roušky.

VIDEO Vláda zareagovala rychle, jsme na tom nejlíp v Evropě. S Xindlem X jsme si to vyříkali, nechal se slyšet zanedlouho šedesátiletý „diskocvok“ Michal David
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal David

„Je úžasné, jak se Češi semkli, jak všichni šijí roušky, jak jsme my Češi kreativní. Zaujaly mě třeba respirátory z potápěčských brýlí. Takže věřme, že to brzo porazíme,“ vyjádřil se nedávno ohledně pandemie koronaviru v Česku populární zpěvák Michal David. Své kulaté šedesáté narozeniny chtěl oslavit bombastickým koncertním show v O2 Aréně, ale teď neví, jestli si letos na veřejnosti vůbec zahraje.

David v karanténě

Hudební recitál vysílal on-line přes Facebook a Instagram hned po čtrnáctidenní karanténě. V polovině března se totiž vrátil ze španělského ostrova Tenerife. „Nicméně budeme pořád opatrný, nebudeme si vyskakovat a chodit někde na párty, to mi věřte, že i když už nemáme tvrdou karanténu, abychom se nemohli setkat vůbec s nikým, tak to přesto hodně omezíme. A budeme se snažit být pořád v určité izolaci, protože je to jediné možné řešení, jak se nenakazit a jak nenakazit druhé,“ řekl k tomu.

O pandemii koronaviru se Michal David vyjádřil: „Je to věc, která nás všechny zasahuje. Mám spoustu kamarádů v Itálii. Tam je to úplně špatně, mají velký strach. Mám sestru ve švýcarském Zugu, která mi taky říká, jak to jejich vláda maličko zanedbala. Nepostupovali tak jako třeba naše vláda, která myslím, že skutečně velmi rychle zareagovala a možná že na to můžeme mít jakýkoliv názor, ale zatím jsme na tom z Evropy asi nejlíp ze všech. Říkají to Italové i Švýcaři. Země jako Anglie, Belgie či Španělsko jsou na tom opravdu daleko hůře, než my...“

Koncerty? Nevím!

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí
Mezitím David zahrál několik svých hitů jako například Nesnáším loučení, Nonstop a další. Také se zmínil o plánovaných koncertech s tím, že neví, jestli se letos vůbec nějaký uskuteční: „Jak to bude s červnovými koncerty v O2 Aréně, nevíme. Je to výjimečná situace a koronavir nám prostě všem zkomplikoval život. Každopádně už máme i dojednané náhradní termíny v O2 Aréně.“ Ty jsou plánovány na konec letošního září. Nicméně se neví, jak to vůbec dopadne s diskoformací Village People anebo se zpěvačkou Kiarou, která žije v Itálii.

Divadlo Broadway v centru Prahy je zavřené a zhruba dvě stovky lidí, kteří jsou na něm přímým nebo nepřímým způsobem závislí, nemají práci. „Momentálně v divadle, aby nestálo, naše kostymérky šijou roušky pro seniory, třeba pro Vaška Neckáře, Honzu Kuželku a pro naši starší generaci. Pro lidi v domovech důchodců. Doufám, že to časem bude lepší. Uvidíme, za jak dlouho se bude moci zase hrát. Ale skutečně na to odpověď nedám. Myslím si, že jestli to všechno dobře dopadne, tak nejdřív v září. V červenci a srpnu jsou stejně divadelní prázdniny,“ podotkl s tím, že podobná nejistota vládne i ohledně vánočního truné. „Když to nebude letos, tak příští rok hned, jak to bude jenom možné,“ dodal David.

Soud o song Roušky nebude

Ještě před recitálem se vyjádřil na svém Facebooku k písni Roušky. Na melodii písně Colu, pijeme colu v ní Xindl X zpívá: „Šije celá země šije roušky, ať pracující neprskaj na staroušky. Že je šijeme Babiš se diví a do médií tvrdí věci nepravdivý. Jsme mu vážně všichni k smíchu, ale co naplat, roušku si spíchnu...“

„S Xindlem X jsme si vše vyříkali, jsme dál přátelé a nebudeme se v žádném případě soudit... jen jsem mu vytkl, že použil ke svému záměru píseň Colu, pijeme colu, která je se mnou bezprostředně spjata, ač nejsem jejím autorem. Nedá se popřít, že když se tato píseň zahraje, tak se každému vybaví mé jméno. Důvod, proč mi vadil Ondrův remake, je, že se neztotožňuji s jeho textem... žijeme ve velmi citlivé době a text písně mi vzhledem k momentální situaci přijde neadekvátní a neuctivý k lidem, kteří dělají, co mohou, aby našemu národu pomohli,“ napsal Michal David. Místo negací bychom se podle něj měli my Češi semknout a navzájem si pomáhat.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: ras

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…