Václav Cílek se vyznal, jak obdivuje Trumpovy tweety. Je to geniální, jak mu na to vždycky všichni skonči

17.07.2018 17:16

Geolog Václav Cílek se v rozhovoru pro Český rozhlas mimo jiné vyjádřil k politice, tématem byl i summit americké hlavy státu Donalda Trumpa a jeho ruského protějšku Vladimira Putina.

Václav Cílek se vyznal, jak obdivuje Trumpovy tweety. Je to geniální, jak mu na to vždycky všichni skonči
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Úvodem se Cílek vyjádřil, že máme vnitřní místo, kde věci hodnotíme v sobě, a vnější místo. „Politika je ale velká síla jako povodeň nebo sucho a posiluje to vnější místo, tedy pocit, že jsme předmětem v něčích rukách,“ míní Cílek. A jeho názorem je, že i když na nás média neustále chrlí zprávy o Trumpovi i Putinovi, měli bychom se raději učit hrát na kytaru. 

Původní text ZDE

Setkání obou vrcholných politiků bylo podle Cílka druhem divadla. On si rád čte Trumpovy tweety, neboť podle jeho slov jde o dílka řady spisovatelů, kteří je vytvářejí. „Já se na tyhle zprávy koukám jako na jakési japonské čtyřverší haiku. Je to vycizelované a média na to skočí, přestože nic pořádného neřekne. Navíc ta zpráva je geniálně krátká, takže se dá ukázat a komentovat,“ sdělil. 

Závěrem pak zkonstatoval, že žijeme v době politického marketingu, čemuž je potřeba se nějak bránit. „Ve společnosti musí vzniknout poptávka po něčem novém. Já se na to dívám tak, že reklama a marketing cíleně ničí radost z běžného života,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…