Václav Moravec: Xaver patří k buranům. Merkelová je vědkyně. Klaus kňoural. Lidé se ČT zastanou. A tato média...

23.06.2020 8:02 | Zprávy

Václav Moravec si v podcastu Filipa Titlbacha z Deníku N nebral příliš servítky. Pokud Xaver Veselý a Barbora Kořanová jeho pořad kritizují, prý se jenom snaží zviditelnit. Že by se měl v Otázkách Václava Moravce střídat vyvracel tím, že ve Velké Británii by se něčemu takovému vysmáli. O Xaverovi Veselém mínil, že je „průměrný“ a „zapadá do společnosti buranů“. A přišly i narážky na Václava Klause i odpověď na to, kam by svou kariéru směřoval, kdyby v ČT skončil.

Václav Moravec: Xaver patří k buranům. Merkelová je vědkyně. Klaus kňoural. Lidé se ČT zastanou. A tato média...
Foto: Screen ČT24
Popisek: Václav Moravec

První otázka od moderátora Filipa Titlbacha byla, zda si Moravec nemyslí, že jeho pořad už je za zenitem. Moravec argumentoval, že např. v BBC čím je moderátor starší, tím větší má přehled. „Když ale v Česku na nějaký pořad, který někomu leží v žaludku, nemůžete vytáhnout nízkou sledovanost, pak řeknete: Moravec je za zenitem,“ tušil moderátor účelovou argumentaci.

Titlbach zmínil, že tuto myšlenku vyřkla poslankyně ANO Kořanová, ale Moravec prohlásil, že na ni nemá cenu reagovat. Prý se jenom snaží upoutat pozornost tím, že se otírá o známá jména, jako např. Nory Fridrichové, a o Českou televizi obecně. „Už jen způsob její argumentace je tak pokleslý – řekne, že tam ten pořad nemá co dělat, a přitom jej nesleduje,“ ohradil se vůči jejím výtkám na adresu Otázek Václava Moravce.

Kromě Kořanové se Titlbach zmínil i o Luboši Xaverovi Veselém, který byl zvolen do Rady ČT. „Je to zvláštní, zvyknout si na to, že je to kolega,“ okomentoval Moravec a dodal, že Xaverův pořad na Frekvenci 1 patřil k méně poslouchaným. „Kdyby byl tak skvělým moderátorem, předpokládám, že by o něj měly zájem nejposlouchanější rozhlasové stanice, jako je například Impuls. A nakonec vám politicky skončí v Českém rozhlase, protože má vhodné známé,“ prohlásil a vysvětlil, že ‚politicky skončil‘ znamená, že se do ČRo dostal kvůli rozhovorům s prezidentem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…