Velký návrat Jeronýma Tejce? Jeho šance na ministerstvo po Pelikánovi prý stále rostou

15.06.2018 8:23

Kdo uteče, vyhraje. Toto přísloví se může brzy ukázat jako prospěšné pro někdejšího poslance ČSSD Jeronýma Tejce. Dlouholetý kritik expremiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) jednoho dne odešel ze sociální demokracie. Teď by se jako nestraník mohl stát ministrem spravedlnosti. Jeho šance na post šéfa resortu prý rostou.

Velký návrat Jeronýma Tejce? Jeho šance na ministerstvo po Pelikánovi prý stále rostou
Foto: archiv J. Tejc
Popisek: Předseda ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny Jeroným Tejc (ČSSD)

Podle informací serveru Aktuálně.cz pomalu, ale jistě rostou šance bývalého sociálního demokrata Jeronýma Tejce na ministerské angažmá. Mohl by se stát šéfem resortu spravedlnosti. Dnes vede ministerstvo Robert Pelikán nominovaný hnutím ANO, jenže ten už v příští vládě sedět nechce. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš proto musí za Pelikána najít náhradu.

Zvažoval prý tři možnosti. Pelikána může nahradit jeho náměstek Petr Mlsna, nebo jeho druhý náměstek Jeroným Tejc. Třetím želízkem v ohni je poslankyně hnutí ANO Taťána Malá.

O Mlsnu na postu ministra prý Babiš moc nestojí, protože ho do vlády údajně prosazují stoupenci prezidenta Miloše Zemana. Taťána Malá má zase problém s možným střetem zájmů. Podle informací serveru Novinky.cz manžel Malé poskytuje mikropůjčky. Malá se prý také v dubnu stala spolumajitelkou novojičínské firmy Insolvence CZ, která se zabývá insolvencemi. Ministerstvo spravedlnosti by přitom mělo řešit jak problematiku insolvencí, tak mikropůjčky, skrze které se někteří lidé sklouznou až k exekucím. A problematika exekucí je palčivým problémem, které také musí řešit Ministerstvo spravedlnosti. Malá popírá, že by se potýkala se střetem zájmů. „Manželova společnost déle než deset let žádné půjčky neposkytuje,“ tvrdí Malá. Ale u Babiše prý už její šance na ministerské angažmá poklesly.

O to větší jsou dnes šance Jeronýma Tejce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…