Veselovský vzpomínal na slavný rozhovor s Ovčáčkem. Zeptal se prý na alkohol a pak už jenom zíral

28.12.2020 19:30

Internetová televize DVTV se rozhodla připomenout bilancování moderátora Martina Veselovského nad legendárním rozhovorem s prezidentovým mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Video, které DVTV vypustilo v květnu, již stihlo nasbírat jen na přehrávači YouTube přes 215 tisíc zhlédnutí. A téma? „Pije prezident Miloš Zeman alkohol? Nebo omezil pití?“

Veselovský vzpomínal na slavný rozhovor s Ovčáčkem. Zeptal se prý na alkohol a pak už jenom zíral
Foto: Repro Proti Proud
Popisek: Martin Veselovský v rozhovoru pro Proti Proud

Anketa

Které z vybraných jmen by se Vám líbilo na Pražském hradě?

hlasovalo: 15336 lidí
„Rozhovor s mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem měl být o něčem trochu jiném než o alkoholu. Jenže pak Martin Veselovský položil otázku, jestli náhodou nebyl Miloš Zeman při prohlídce korunovačních klenotů na Pražském hradě opilý. Ovčáček to popřel a rozjel se jeden z nejbizarnějších rozhovorů v historii DVTV,“ vzpomíná internetová televize.

Rozhovor s mluvčím Hradu vedl poté, co prezident Zeman během svého prvního funkčního období vzbudil velkou pozornost při otevírání korunovačních klenotů. Prezident se tehdy při otevírání komory s korunovačními klenoty obtížně pohyboval a pohupoval se, což později po spekulacích o opilosti Hrad vyvrátil s tím, že „měl virózu“.

Tehdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) však tvrdí, že prezident skutečně opilý byl.

V exponovaném rozhovoru Veselovského s Ovčáčkem se tato událost řešila hned na úvod. „My jsme to spolu probírali a vylučuji opilost, vylučuji i některé jiné věci. Známá věc je, že pana prezidenta trápí citlivost nohou,“ vysvětloval tehdy Ovčáček prezidentovu „virózu“.

Moderátor Martin Veselovský na to připomněl, že prezident ještě v předvolební kampani hovořil o tom, kolik alkoholu vypije, načež Ovčáček tehdy uvedl, že „to“ pan prezident omezil. Odmítal však použít sousloví „prezident omezil pití“, neboť je to slovní spojení nedůstojné prezidenta. „Je to téma vhodné tak možná pro bulvár. Do rozhovoru na politické téma podobná slovní spojení nepatří.“ „Vy také pijete alkohol?“ opáčil Veselovskému Ovčáček. „Já vás ujišťuji, že prezident denně absolvuje tak náročný program, že by ho mnozí jiní nedokázali zvládnout,“ obrátil se na moderátora.

„Myslím, že to, aby někdo na základě vašeho rozhovoru natočil divadelní hru, aby se z rozhovoru citovaly celé pasáže a aby se jedna věta stala téměř okřídlenou, to se vám stane tak jednou za život,“ hodnotí Veselovský.

Následoval prostřih na hlavní pasáž z velmi populárního rozhovoru s dotazem. „Pije (prezident) alkohol?“ dotáže se Veselovský, po čemž mu jemně rozhozený Ovčáček řekne: „To je zajímavá otázka. A vy ano?“ „Jsem já prezident?“ vrátí opět moderátor, načež Ovčáček nechápe, zdali má odpovědět „ano nebo ne“ či zdali chce Veselovský slyšet „co přesně“? Veselovský na to nasadil nevěřícně výraz. Podotýká, že byl tehdy „absolutně překvapen“.

„Ve vší vážnosti jsem najednou s prezidentovým mluvčím debatoval o tom, jak moc prezident omezil pití alkoholu, jaké to na něj má dopady a jak to může, nebo nemůže ovlivňovat jeho práci,“ přikládá nyní žurnalista s tím, že původně plánoval zcela jiné téma rozhovoru.

Celé video můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…