Vítězství Asada a syrské armády, zaznělo z ČT k dění v Sýrii

15.12.2016 23:05

Sýrie byla mimo jiné dnešním tématem summitu EU v Bruselu. A samozřejmě že nechyběla ani diskuse o migrační krizi. Informace přinesl pořad Události, komentáře ČT24.

Vítězství Asada a syrské armády, zaznělo z ČT k dění v Sýrii
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

„To, co unijní lídři schválili, byla výzva, aby se urychlilo přerozdělování migrantů v rámci kvót. V závěrech se také mluví o tom, že se ta debata někam pohnula a že by se debata o azylovém systému mohla dokončit za maltského předsednictví,“ zmínil redaktor ČT24 Bohumil Vostal v souvislosti s uprchlíky.

A co syrský konflikt? Z východního Aleppa odjely už tisíce lidí, pro další obyvatele města se vojáci ještě vrátí. Na evakuaci dohlíží ruská armáda, informovala ČT. 

„Dá se to přeložit jako vítězství syrské armády a Bašára Asada. Ano, Aleppo je dnes v rukou syrské armády,“ potvrdil následně editor ČRo Plus Pavel Novotný. „A režim si to užívá a náležitě to slaví. Jde o prohru umírněných rebelů,“ zmínil. 

Pokud podle něj rebelové odcházejí, mají se kam přidat. „Ti místní lidé, kteří začali s revolucí před čtyřmi roky, tak ti prohrávají,“ dodal. Své řekl také k syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. „Vrah s kravatou zůstává vrahem,“ podotkl.

„Po válce dochází k zúčtování a jde o to, aby se tomu mezinárodní společenství snažilo zabránit,“ doplnil. A jaké vnímá spojenectví v současné době? Na jedné straně podle něj jsou Rusové, Bašár Asad, Hizballáh a Írán, na druhé straně poté Turci a sunnitské státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…