Vládní „prasečkář“ Jurečka zjevně netuší, o čem mluví. Komentátor si vzpomněl na slavný obrázek o lidovcích

23.11.2022 18:49 | Komentář

Výroky Mariana Jurečky o rozkrádání za vlád Václava Klause jsou podle Petra Macinky pozoruhodnou ukázkou „hrdiny z bagru“, který vůbec netuší, o čem mluví. Útočí totiž současně na vlastní spolustraníky v čele s Josefem Luxem, kteří u oněch privatizací byli nejsilnějším koaličním partnerem ODS. A jeho slova o vině Václava Klause za zadlužování veřejných rozpočtů jsou podle něj směšná už úplně.

Vládní „prasečkář“ Jurečka zjevně netuší, o čem mluví. Komentátor si vzpomněl na slavný obrázek o lidovcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) byl hostem pořadu K věci na CNN Prima NEWS. A právě v tomto pořadu nešetřil kritikou na exprezidenta Václava Klause. Podle jeho slov se dopustil rozkrádání majetku a zničil bankovní sektor.

„Nemyslím si, že na území České republiky je krize, protože pokud se podíváme na tu situaci z pohledu toho, že máme čím topit, máme tady plné zásobníky plynu při vstupu do zimní topné sezóny, udělali jsme opatření na zajištění podpory domácností, malých a středních firem a veřejného sektoru – a teď finalizujeme ještě ta opatření, kromě těch dotačních podpor, v oblasti zastropování pro velké firmy, tak já si troufnu říct, že ve finále – a to ukážou i příští měsíce, tu situaci zvládneme,“ poznamenal v pořadu k otázce krize ministr Jurečka. Podle něj si udržíme nejnižší nezaměstnanost v EU.

Ve vysílání se Jurečka velmi zostra pustil do exprezidenta Václava Klause. Reagoval tak na kritiku někdejší hlavy státu, jež v minulosti uvedla, že vládní kabinet působí chaoticky a chování ministra průmyslu Jozefa Síkely (za STAN) je naprosto nepochopitelné.

Podle Jurečky se Klaus v minulosti dopustil rozkrádání státu a zničení bankovního sektoru. „To říká člověk, který dopustil rozkrádání majetku v době privatizace, zničil bankovní sektor a byl na začátku zadlužování státu?“ řekl doslova Jurečka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…