Volám záchranku, přijede Hilšer. Po volbě do ČT jela bouře dál. Poražený senátor se ozval. Ale co řekli o něm, to tedy...

09.02.2020 20:28

Senátor Marek Hilšer se v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV ještě jednou vrátil k ekonomce Haně Lipovské coby kandidátce do Rady ČT. A svými vyjádřeními vzbudil značný ohlas. Nahlédněte.

Volám záchranku, přijede Hilšer. Po volbě do ČT jela bouře dál. Poražený senátor se ozval. Ale co řekli o něm, to tedy...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer

Marek Hilšer ještě jednou vysvětloval, proč devatenáct senátorů vyzvala Českou biskupskou konferenci, aby stáhla nominaci Hany Lipovské do Rady ČT. 

Anketa

Chcete od českých umělců, aby vás vzdělávali a vychovávali?

1%
98%
hlasovalo: 36052 lidí

Hana Lipovská se až tak moc neprovinila, ale Hana Lipovská ve svých rozhovorech uvádí, že Česká televize, respektive obecně veřejnoprávní média nemají smysl, nebo že ona nerozumí jejích smyslu, že vlastně nemusí existovat. Že je mohou nahradit média soukromá, a kdyby byla zrušená, tak to vlastně pocítí pouze jejich zaměstnanci. A to je názor, který je samozřejmě legitimní, nicméně je překvapující, když kandidáta s takovýmhle programem nominuje biskupská konference,“ pozastavuje se Hilšer. Podle jeho slov, kdyby ji nominoval nějaký spolek zahrádkářů nebo kdokoliv jiný, tak by to bylo něco jiného. „Biskupská konference zastupuje milion katolíků v této zemi, takže se těší nějaké vážnosti a tam je pak třeba se ptát, jestli biskupská konference souhlasí s tímto názorem, jestli ji vysílá do veřejnoprávních médií s tím, že by veřejnoprávní média neměla existovat,“ dodal.

Varoval také před nepřímým napojením Lipovské na nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a jeho PPF. PPF sponzoruje Institut Václava Klause, pro který Lipovská pracovala až do konce minulého roku, tedy ještě před dvěma měsíci. Je to o to větší problém, že skupina PPF nedávno koupila TV Nova. Lipovská se netají svými velkými výhradami vůči ČT, čímž Kellnerovi nahrává.

Anketa

Chcete zrušit Českou televizi?

94%
6%
hlasovalo: 46897 lidí

Informace o názorech Lipovské čerpá Hilšer z jejích rozhovorů. „To je známo z rozhovoru v Parlamentních listech, asi před rokem to bylo, kde jasně vyjádřila to, že nechápe smysl veřejnoprávních médií, že kdyby byla zrušena, tak se to dotkne jenom jejich zaměstnanců,“ podotkl Hilšer.  

Poslankyně hnutí ANO Barbora Kořanová označila Hilšerova slova za „neuvěřitelná“ a přidala roztrpčené smajlíky, aby bylo jasné, co si o senátorovi myslí.

„Opravdu neuvěřitelný rozhovor. ‚Je jasné, že soukromoprávní média chtějí oslabit vliv veřejnoprávních médií... Nevím, jak by mohla paní Lipovská působit ve prospěch TV Nova, ale je třeba tomu předcházet!‘,“ citovala Kořanová Hilšera.

Hilšer

 Na Konzervativních novinách se objevil komentář, že Hilšer se skutečně neobává zabrousit i do konspiračních teorií.

„Tak tenhle rozhovor stojí za to. Senátor Hilšer vysvětluje, proč by vlastně Hana Lipovská vůbec neměla kandidovat do Rady ČT. Nebojte, nejde jen o jednu větu z rozhovoru pro Parlamentní listy, že nesleduje televizi a smysl veřejnoprávních médií jí uniká. Na své si přijdou i milovníci konspiračních teorií. Pokud totiž někdy pracujete pro Institut Václava Klause, a pokud Institut Václava Klause platí i finanční skupina PPF, je nad slunce jasné, že budete v Radě České televize prosazovat zájmy PPF...“ napsal server.

Hilšer

Publicista Petr Kolman přidal větu o blbost, která by mohla nadnášet. Profesor Ivan Holoubek označil senátora Hilšera za „pěkného blba“.

Hilšer

Hilšer

Člen ODS Jan Paluska konstatoval, že vlastně nikdo pro zviditelnění Lipovské a její možné budoucí zvolení do Rady ČT neudělal víc než senátor Hilšer. „Nikdo neudělal pro postup Hany Lipovské do užšího výběru kandidátů do Rady ČT tolik, co Marek Hilšer,“ konstatoval.

Marek Hilšer člena ODS požádal, aby nebyl naivní. Lipovskou prý vybrali jiní páni. „Nebuďte naivní, ta byla už vybrána. Jinými pány...“ napsal doslova.

Hilšer

Hilšer

Analytička Irena Ryšánková dodala, že Hilšer zřejmě nebude „nejostřejší tužka v penálu“, ale je přesvědčena, že v Senátu je víc podobných politiků. Jen doufá, že je Hilšer lepší doktor než politik.

„Pravda, Hilšer zřejmě nebude nejostřejší tužka v penále, ale kdo už v tom senátu je. Zvláštní je, že mu (jim) teda vadí, že kandidátka pracovala pro instituci, kterou, mezi jinými, podporuje PPF, ale nevadí mu, že si jako guru mediální legislativy vyvolil právníka Kučeru z Nadačního fondu pro nezávislou žurnalistiku. Jinak teda doufám, že Hilšer (je) o trochu lepší doktor, než politik, ta představa, jak zavolám záchranku a ...“ naznačila.

Hilšer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…