Vražda učitele, hrozby výbuchů. Francie posílá do ulic sedm tisíc vojáků

15.10.2023 11:20

Páteční útok v Arrasu na severu země vyděsil Francii. Ta od téhož dne vyhlásila nejvyšší stupeň varování před terorismem. V sobotu pak zažila další strach, a to v podobě anonymních hrozeb bombou ve Versailles i v Louvre.

Vražda učitele, hrozby výbuchů. Francie posílá do ulic sedm tisíc vojáků
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ohnivé nepokoje ve Francii

Dvacetiletý mladík v pátek zabil nožem učitele a další lidi. K události došlo v Arrasu. Konkrétní motiv útočníka je zatím neznámý. Podle některých médií měl útočník vykřikovat Alláhu akbar. Byl patrně čečenského původu. Po činu ho policie zadržela. Mezi dalšími zadrženými jsou i členové útočníkovy rodiny. Policie dále zadržela i dva Bělorusy, s nimiž mladíka den před útokem kontrolovala. Ti však podle všeho do útoku zapojeni nebyli.

Následně pak prezident Emmanuel Macron nařídil zmobilizovat sedm tisíc vojáků pro posílení bezpečnostních hlídek. Včera pak byla nutná evakuace pařížského muzea Louvre a také Versailles. Důvod? Anonymní hrozba bombou. Ministr vnitra Gérald Darmanin později oznámil, že šlo o falešný poplach. 

Francouzské úřady podle Darmanina zabránily od útoku Hamásu na Izrael minulou sobotu 43 útokům. Jak uvedl v rozhovoru s televizí TF1, zadržely dvanáct osob před školami a církevními budovami, z nichž některé u sebe měly zbraně. 

Nejhorším útokem, který Francie v posledních letech zažila, byl souběžný útok ozbrojenců a sebevražedných atentátníků na zábavní podniky a kavárny v Paříži v listopadu 2015. Zemřelo tehdy 130 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Trochu pozdě..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehunterman , 15.10.2023 11:58:14
Liberalismus západních zemí a důsledky jejich koloniálních obohacování v minulosti doženou postupně všechny západní země ke ztrátě národní a demografické identity. Reakce přichází příliš pozdě, protože radikalismus utečenců předčil všechny představy o umělé integraci imigrantů. Bývalé koloniální velmoci sbírají plody svého drancování. Smutné je, že se do toho snaží namočit i státy, které s tím nemají co dočinění, což je například ČR. My jsme se nenapakovali na žádných koloniích, tak ať se s tím ,,vyspělý západ" popere sám !!!

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…