Všimněte si toho jazyka... Fialu dohnala jeho vlastní minulost. Vytaženo z archivu

06.07.2023 18:59 | Zprávy

MONITORING SÍTÍ Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová už Fialovi nevěří ani pozdrav. Ve facebookovém příspěvku připomněla jeho výrok z roku 2016 o migračních kvótách. Tehdy lidi, kteří je prosazovali, odsoudil s tím, že nemají zdravý rozum a nemají úctu k suverenitě národů. Obrat premiéra Fialy se během let konal nejen ve vztahu ke kvótám, ale k celé Evropské unii. Tehdy byl názoru, že „bruselské recepty“ nefungují.

Všimněte si toho jazyka... Fialu dohnala jeho vlastní minulost. Vytaženo z archivu
Foto: Twitter
Popisek: Premiér Petr Fiala hovoří na konci školního roku k žákům a studentům a slibuje do budoucna lepší české školství

V příspěvku na facebooku připomněla senátorka Jana Zwyrtek Hamplová výrok Petra Fialy (ODS) z roku 2016 o kvótách na člověka a o imigrační strategii Evropské unie. Tehdy prosazovatele kvót měl za lidi postrádající zdravý rozum, kteří jednají proti zájmům evropské civilizace. „Nenechme si nikým namluvit, že státy, které nechtějí kvóty, jsou nesolidární a protievropské, že lidé, kteří odmítají kvóty, jsou nehumánní a sobečtí nacionalisté. Je to přesně naopak: prosazovatelé kvót ztratili nejen zdravý rozum, ale i úctu k lidem, k hodnotám, k suverenitě národních společností, k lidské důstojnosti a jednají proti zájmům evropské civilizace," upozornila Hamplová na útržek z Fialova blogu z 2. května 2016.

Dodala, že za tu dobu Fialovi stihly narůst vlasy a ve svých názorech zcela otočil. Měl by dle jejího názoru říci, čí názory skutečně nyní prosazuje. „Mezitím mu narostly a zhnědly vlasy a zcela otočil… V koho dresu, když Česká republika to evidentně není, by měl konečně přiznat... Našemu premiérovi nelze věřit už ani pozdrav…“ napsala Hamplová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…