Vy jste s tím Prchalem vážně v jedný rodině? A to se vídáte? Takto přeje filmař Klusák „švagrovi“ k narozeninám. Prchal je zločinec, přidala od Šafra Hovorková

28.06.2019 10:36

Takhle začíná totalita, varuje komentátor serveru Info.cz Petr Holec při pohledu na otevřený dopis režiséra Víta Klusáka marketingovému expertovi Marku Prchalovi. Klusák dopis napsal jako značně nekonvenční „přání skorošvagrovi k narozeninám“. Klusák totiž žije se sestrou Prchalovy manželky Dity Pecháčkové a jsou tedy bezmála v rodinném vztahu. V narozeninovém přání se vyznal z toho, jak trpí, když musí lidem ve svém okolí vysvětlovat, že má v příbuzenstvu právě „toho Prchala“.

Vy jste s tím Prchalem vážně v jedný rodině? A to se vídáte? Takto přeje filmař Klusák „švagrovi“ k narozeninám. Prchal je zločinec, přidala od Šafra Hovorková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Prchal

Ačkoli nenechává celá řada českých politiků na předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) nit suchou, jednu věc uznávají. Uznávají, že se dokázal obklopit skvělými marketingovými specialisty, kteří dělají všechno, co mohou, aby voličům Babiše vykreslili v těch nejlepších barvách. Jedním z těchto marketingových expertů je také Marek Prchal, „génius sociálních sítí“, jak ho nazval sám Babiš, když ho po volebním úspěchu hnutí ANO v roce 2017 přitáhl před objektivy fotoaparátů a nadšeně ho objímal.

Otázkou je, zda by byl Babiš úspěšný tak, jak je, kdyby nebylo podobných marketingových mágů, jako je Prchal. Režisér vít Klusák by rád zjistil, kde by byl Babiš bez Prchala. Napsal mu proto otevřený dopis, v němž Prchala vyzval, aby Babišovu loď opustil. Vedla ho k tomu skutečnost, že jeho přítelkyní je sestra Prchalovy manželky a Klusák už si prý kvůli Babišovi a Prchalovi musel ledacos vyslechnout.

„Není dne, aby se mě na Tebe někdo nezeptal. Vypadá to asi takhle: ‚Vy jste s tím Prchalem vážně v jedný rodině?! Ježiši, fakt? To je teda úlet... A to se asi nevídáte, ne? Vídáte??! A o čem se jako bavíte? Jak ty rodinný sešlosti vypadaj, proboha?! To jako děláte, že von to nedělá a bavíte se o počasí?? A Ditě to nevadí??‘ A pokaždé to směřuje ke stejné otázce: ‚Fakt mu to za ty peníze stojí?!‘,“ popsal své zkušenosti Klusák na sociální síti Facebook.

Klusák Prchalovu práci nechápe o to víc, že měl šanci poznat se s dnešním předsedou vlády osobně při natáčení filmu Matrix AB. Popsal Babiše jako nevtipného člověka zahleděného jen a jen do sebe, který od okolí vyžaduje obdiv.

Není bez zajímavosti, že Klusákův dopis nezůstal bez odpovědi. Komentátor serveru Info.cz Petr Holec Klusákovi vyčetl, že Prchala v podstatě vystavil veřejnému pranýřování, což publicista považuje za ránu pod pás.

„Klusák svým ‚přáním‘ k narozeninám demonstruje, jak se i ti, kdo se zaštiťují demokracií, dokážou ve svém zápalu chovat vlastně dost totalitně. Skoro jako by se při psaní dopisu díval na Všechny dobré rodáky,“ napsal Holec.

„Prchal pracuje pro Andreje Babiše, kterého Klusák a spol. nenávidí, a tak mu přes Facebook pošle milý veřejný ‚dárek‘ k narozeninám. Lajky prší, virtuální plácání se po zádech za ‚boj se zlem‘ jede naplno. Jistě, můžete mít k Babišovi tisíc výhrad a všichni víme, že zvládnuté PR prodává jeho politiku pro masy, ale Prchal je jistě dospělý. Ironií zkrátka je, že tu nevoliči Babiše v rámci boje za demokracii automaticky předpokládají, že někdo jiný přece nemůže volit Babiše. Takhle se ale nebojuje za demokracii: takhle začíná totalita,“ pokračoval komentátor.

Klusák a jenu podobní by si podle Holce měli uvědomit, že máme demokracii a Babiš se stal premiérem, protože jeho hnutí získalo nejvíc hlasů. Nezískal hlasy většiny společnosti, ale získal jich dost na to, aby se v našem politickém systému mohl stát premiérem. Zcela legitimně. Když se s tím dokázali smířit lidé, kteří volí kupříkladu Petra Cibulku, který pravděpodobně nikdy premiérem nebude, měl by se s tím podle Holce smířit i Klusák.

Marketing zkrátka k politice patří. Někdo dokáže vykreslit Karla Schwarzenberga (TOP 09) jako pankáče, někdo jiný se pokouší udělat z Babiše pána, který to se všemi myslí dobře a všem napumpuje peníze.

Johana Hovorková ze serveru Foum24.cz nabídla na Marka Prchala trochu jiný pohled. V České republice to prý často vypadá tak, že ze všech sil chráníme a hájíme lidi, které máme rádi. Proto není „in“ kritizovat Jaromíra Jágra za to, že jezdí s Milošem Zemanem do komunistické Číny.

Prchala bychom však podle Hovorkové kritizovat měli. Údajně je to totiž zločinec.

Prchal podle Hovorkové otevřeně lže a manipuluje s davem a je třeba opakovaně upozorňovat na to, že lže, protože lhát se zkrátka nemá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…