Vyhozený Novotný k mladému Klausovi. „S nacisty opravdu nekamarádím. Do školy bych ho ale bral..."

19.03.2021 10:33

„S nacisty se nekamarádím, minimálně politicky. Nemám rád nahnědlé lidi, minimálně rétoriku jejich strany považuji za nahnědlou,“ řekl v pořadu Interview na Primě Pavel Novotný o možné spolupráci s předsedou Trikolóry. Dodal, že mají jen tři společná témata, a to ženy, šachy a školství. „Vašek je nesmírně inteligentní, hluboce si ho vážím, do školy bych ho chtěl hned,“ dodal také starosta Řeporyjí.

Vyhozený Novotný k mladému Klausovi. „S nacisty opravdu nekamarádím. Do školy bych ho ale bral..."
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Starosta Řeporyjí za ODS, Pavel Novotný

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
Novotný ve středu oznámil, že po sněmovních volbách skončí v ODS. V pořadu Interview prohlásil, že se stranou je dvacet let v manželství, že ji miluje a že o odchodu z ní už přemýšlel delší dobu. „ODS už k ničemu nepotřebuji, stačilo. Strana mě zoufale potřebuje. Naše koalice má jen Dominika Feriho,“ podotkl starosta.

Zároveň dodal, že má nabídky z jiných stran i ze soukromého sektoru. „Je mi trapné jednat s někým jiným, když jsem stále členem ODS. Myslím, že mám na Sněmovnu a podle mých představ vedu kandidátku v Praze. Nabídky zvažuji a budu se rozmýšlet, jestli nějakou přijmu,“ vysvětlil Novotný s tím, že by rád ale zůstal starostou městské části.

V Interview také uvedl, že Miroslava Němcová se mu omluvila za svůj výrok o tom, že nemá potenciál pro Poslaneckou sněmovnu. „Myslím, že se našel v komunální politice, že tam má výsledky, baví ho to, ale práce ve Sněmovně vyžaduje skutečně trochu jiná povahová ustrojení, musíte být trpělivější, musíte si zvyknout na to, že některé věci jdou hodně pomalu, kdežto na radnici rozhodnete a jde to většinou rychle,“ řekla Němcová loni.

Novotný také vysvětlil své neshody s europoslancem.

„Zahradil mi sdělil půl roku před tím, než to udělal, co se mnou udělá, jestli se budu dál pokoušet kandidovat v Praze do Sněmovny. Napsal mi, že jsem odsouzený. Ono to není ve stanovách, já podle stanov mohu kandidovat. Na starostu jsem kandidoval jako obviněný, v podmínce a ještě odsouzený, to ODS nevadilo. Je to lež. Připomněli nepsané pravidlo. Pak se to opravdu stalo. Nelíbilo se mi, jak to udělali. Bylo to v rozporu se stanovami naší strany a nedemokratické,“ popsal Novotný s tím, že ho to strašně štve.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…