Za Kalouska bylo líp. František Laudát o „hvězdě Schillerové“ a krizi, která nás čeká

12.06.2020 7:21

Bývalý šéf pražské TOP 09 František Laudát varoval českou veřejnost, že propad ekonomiky bude nás všechny hodně bolet. Bude bolet i proto, že Babišova vláda před koronavirovou krizí i v krizi udělala řadu chyb. Kvůli tomu se na nás prý řítí ekonomická katastrofa. Katastrofa tak velká, že za času, kdy byl ministrem financí Miroslav Kalousek (TOP 09), bylo Česku líp.

Za Kalouska bylo líp. František Laudát o „hvězdě Schillerové“ a krizi, která nás čeká
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Anketa

Měly by skončit Otázky Václava Moravce?

97%
3%
hlasovalo: 25608 lidí

Někdejší  poslanec za TOP 09 František Laudát zaznamenal pár slov ministryni financí Aleny Schillerové, kterým podle jeho názoru nevěnovala příliš mnoho pozornosti. A přitom by měla. Šlo o větu, že stát má na účtech 100 milionů korun. Pokud nejde o přeřeknutí, ale o pravdivý výrok, máme podle Laudáta opravdu velký problém.

„Po PR politice přijde pravda do českých prkenic: Když v pondělí mluvila každodenní hvězda ČT Schillerová, komentovala vládní rozdávání tomu 5 miliard, tomu ještě více, na tyhle se dostalo ‚jen‘ 20 miliard. Bez povšimnutí moderátorky a zřejmě i médií ale řekla jedno smrtelné číslo, neopravila se, takže možná platí: ‚V současnosti máme na účtu disponibilních 100 milionů korun‘. Škoda, po tomhle čísle měla následovat oprava přeřeknutí, nebo už jen debata o tom, jak je možné, aby stát měl na účtu 100 milionů korun. Včera snad měl být rozpočtový výbor sněmovny. Tak by mě zajímalo, co se tam řeší či spíš co neřeší? Stále více pohublý Babiš a jeho parta zjevně tají skutečný stav státních financí a média se neptají,“ podivoval se někdejší poslanec na sociální síti Facebook.

Hrozivé podle něj je i to, že přes 30 procent voličů této děsivé politice hnutí ANO tleská. Až tvrdá realita dorazí do jejich peněženek, tak možná tleskat přestanou, protože když si uvědomíme, jak hluboký propad zažije český průmysl a vlastně celá ekonomika, tak bychom si podle Laudáta měli být vědomi toho, že se na nás neřítí nic menšího než ekonomická katastrofa. „...hloubka selhání Babišovy vlády hrozí přerůst v českou ekonomickou katastrofu,“ napsal doslova Laudát.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Bohužel tomu ani média, ani dnešní opozice nevěnují dost pozornosti. „Když byla minulá krize, to bylo rámusu ve sněmovně, Sobotka vedl hodinové monology kolem dokola, Kalousek mohl za světovou krizi, dodnes se babišovci a jejich poskoci vymezují, jak se krizí neproinvestoval...,“ připomněl Laudát.

Babišova vláda nahnala Česko do propasti tím, že firmám pomáhá nedostatečně, pomalu, a pomoc zatěžuje nadměrnou byrokracií. K tomu prý navíc v časech ekonomického vypnutí země vypínala i věci, které nemusela. Babišova vláda navíc za sedm let své vlády vyrabovala státní rezervy. A k dovršení všeho zlého se vedle čínského viru začalo projevovat to, že česká ekonomika začala slábnout sama o sobě.

„ANO, v roce 2011 bylo líp. Podzim vystaví účet, pravdivý, bez šaškáren a lhaní v médiích. Co je v peněženkách, to se počítá. Ostatní jsou kecy. A bude hůř. Z roku na rok se ze zatím půlbilionové státní sekyry dostat někam k vyrovnaným státním rozpočtům jen tak snadno nedá, vlastně se vůbec nedá. A do toho Babiš štěká na EU a dokonce snad chce blokovat záchranný ekonomický plán? A kecy, že ostatní jsou na tom ještě hůř? To nám prosperitu nepřinese,“ varoval Laudát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…