Žalobce podal návrh na vzetí šéfa pražských strážníků do vazby

27.11.2011 13:14

Státní zástupce podal soudu návrh na vzetí velitele pražských strážníků Vladimíra Kotrouše do vazby. Důvodem je obava z ovlivňování svědků, sdělila dnes ČTK mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Kotrouš byl obviněn v souvislosti s korupčním jednání, které se týkalo poskytování služeb městské policii. V pátek ho zadržela policie kvůli podezření z přijetí úplatku.

Žalobce podal návrh na vzetí šéfa pražských strážníků do vazby

"Mohu potvrdit, že jsme předali obvodnímu soudu pro Prahu 9 návrh na vzetí obviněného do vazby. Důvodem je obava z možného ovlivňování dosud nevyslechnutých svědků a maření vyšetřování," řekla mluvčí.

Kotroušův případ údajně několik měsíců vyšetřoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Podle Lidových novin byl Kotrouš byl v pátek odpoledne zadržen ve svém autě i s penězi z úplatku, který dostal za "určitou službu". Nova v sobotu uvedla, že policie peníze předem označila.

Policie kvůli zadržení šéfa pražských strážníků prohledala ředitelství městské policie v Korunní ulici na Vinohradech i Kotroušův byt.

Kotrouš bude postaven mimo službu

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS), do jehož pravomoci bezpečnost v Praze spadá, v pátek uvedl, že pokud se informace médií potvrdí, očekává, že Kotrouš bude okamžitě postaven mimo službu nebo s ním bude rovnou rozvázán pracovní poměr.

Kotroušův náměstek Ludvík Klema, který bude zadrženého ředitele ve funkci zastupovat do doby, než se případ vyřeší, řekl, že městská policie i vedení města obdrží oficiální informaci o zadržení Kotrouše zřejmě až v pondělí.

Městské policii Kotrouš velí od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.

Čtěte více:

Policie kvůli zadržení Kotrouše prohledala ředitelství strážníků

Policie zadržela šéfa pražských strážníků. Přijal úplatek

Primátor Svoboda: Pokud bude braní úplatků potvrzeno, bude okamžitě pan ředitel postaven mimo službu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…