Zařiďte si IZIP, dostanete péči levněji. To navrhuje Heger

19.10.2011 7:59

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) chce zatraktivnit systém elektronických zdravotních knížek. Kdo lékařům dovolí sdílet svoje osobní údaje na internetu, mohl by platit za zdravotní péči méně než ostatní. Píší to Hospodářské noviny.

Zařiďte si IZIP, dostanete péči levněji. To navrhuje Heger

Elektronická dokumentace zpřehlední, jakou léčbu kdo dostává. Předejde se tak tomu, aby se zbytečně opakovala některá vyšetření.

Heger navrhuje slevu na pojistném

VZP s rozvojem miliardového projektu IZIP začala už před deseti lety. Systém se ale sám nešíří, a tak musí zasáhnout ministr Heger. „Zdravotní pojišťovny by výměnou za to svým klientům dávaly slevu na pojistném," řekl Heger HN.

Slevy na pojištění by se mohly zavést do konce příštího roku, pak začne platit nový zákon o pojišťovnách. V něm se s bonusy také počítá.

SLEDUJEME kauzu IZIP 

Zvýhodněni by měli být třeba ti pacienti, kteří chodí na pravidelné kontroly a dbají o své zdraví.

Je zde dlouho zakořeněno, že všichni platíme stejně

„Budeme to ale muset dlouze projednávat, představa, že všichni platíme stejné pojistné, je tady dlouho zakořeněná," vysvětlil Heger HN.

Zdravotní pojišťovny přitom už počítají s rozlišováním pacientů. „Přístup k některým slevám nebo bonusům chceme začít podmiňovat zřízením Karty života příští rok," řekl o elektronické kartě Zdravotní pojišťovny MV její ředitel Jaromír Gajdáček.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…