Zeman převezme pověřovací listiny amerického velvyslance

06.12.2017 7:16

Nový americký velvyslanec v ČR Stephen King se dnes oficiálně ujme své funkce, píše ČTK. Prezident Miloš Zeman odpoledne od Kinga přijme jeho pověřovací listiny. Kromě Kinga na Hradě předají svá pověření nové velvyslankyně Malajsie, Tunisu a Libanonu.

Zeman převezme pověřovací listiny amerického velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

King je v programu půlhodinových schůzek Zemana s novými ambasadory jako třetí. Na místě velvyslance USA střídá Andrewa Schapira, s nímž se Hrad několikrát nepohodl. Schapiro, který měl blízko k bývalému americkému prezidentovi Baracku Obamovi, skončil ve funkci letos na začátku roku s nástupem nového šéfa Bílého domu Donalda Trumpa. Nominaci Kinga schválil americký Senát v říjnu. Do České republiky King přiletěl na začátku listopadu.

Před Kingem se dnes se Zemanem setká Zanariah Binti Zainal Abidinová, která bude v Praze zastupovat Malajsii. Následně předá své pověřovací listiny českému prezidentovi velvyslankyně Tuniska Karíma Bardávíová. Čtveřici nových diplomatů doplňuje velvyslankyně Libanonu Rúla Hamdánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …