Zeman z Babiše dělá svého „poskoka a vošousta“, odhaluje Ondřej Neff

30.06.2019 7:58

Premiér Andrej Babiš již před drahnou dobou poslal prezidentu Zemanovi demisi ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD). Zeman však prozatím odmítá Staňka odvolat, i když mu k tomu Ústava ČR, podle které nese odpovědnost za vládu její předseda, nedává prostor. Podle publicisty a spisovatele Ondřeje Neffa to ukazuje, že Zeman si dělá z Babiše svého poskoka. A šéf komunistů Vojtěch Filip je tomu ochoten přihlížet, přestože je vzděláním právník.

Zeman z Babiše dělá svého „poskoka a vošousta“, odhaluje Ondřej Neff
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

V květnu sdělil předseda vlády Andrej Babiš (ANO) prezidentovi Miloši Zemanovi, že si přeje, aby k 31. květnu ve vládě skončil ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD. Jelikož podle Ústavy nese předseda vlády za svůj kabinet odpovědnost, má právo to žádat. Naproti tomu prezident nenese podle Ústavy odpovědnost vůbec za nic. Měl by tedy bez zbytečného odkladu jednat tak, jak si přeje Babiš.

Jenže tak nečiní a podle Neffa Zeman ponižuje nejen ČSSD, ale i samotného Babiše.

„Tady nejde jenom o to, že prezident uvádí do hanebně pokořující pozice sociální demokracii. Totéž dělá premiéru Babišovi. Tomu dává najevo, že je pouhá nula, pouhý poskok a vošoust v jeho rukou, s kterým může cvičit, jak chce. Andrej Babiš by si měl prolistovat Puzzova Kmotra. Tam je to všechno napsáno. Padrino, který si nechá líbit pokoření od padrina sousední famiglie, si už může nechat brát míru na rakev, brzy bude mít průvan v hlavě,“ napsal Neff v komentáři na Neviditelném psu.

Zeman vlastně pokračuje jen v tom, co odstartoval, když odmítl jmenovat Miroslava Pocheho ČSSD) ministrem zahraničí. Babiš mu tehdy ustoupil a teď za to podle Neffa platí, protože to prezident zkouší znovu.

A šéf komunistů Vojtěch Filip, původním vzděláním právník, tomu jen přihlíží a říká, že si to Babiš a Zeman musí vyřešit mezi sebou. Podle Neffa to dokazuje, že je Filip spíše „bezprávník“.

Spisovatel varuje, že se tím otevírá cesta pro nějakého budoucího diktátora, Zeman tady prošlapává cestičku, na které může každý, kdo po ní jde, ignorovat Ústavu. Ale někdo může zajít ještě dál než Zeman a pak to s námi bude opravdu špatné.

Proto je podle Neffa zcela zásadní Zemana tlačit k tomu, aby se Ústavy držel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …