Zhroutilo se to. Štěpán Kotrba tvrdě o budoucnosti USA. Ale i Evropy

22.07.2019 12:51

Publicista Štěpán Kotrba vyložil svůj pohled na to, co se dnes děje na Západě. Pětačtyřicátý prezident USA Donald Trump podle něj dokazuje, „že i blbec může vést supervelmoc“. Podobně tvrdý byl Kotrba i v kritice britských konzervativních elit. Britští lordi a miliardáři se skrze Brexit údajně ničí tak dokonale, že by to tak skvěle dokázal jen málokdo.

Zhroutilo se to. Štěpán Kotrba tvrdě o budoucnosti USA. Ale i Evropy
Foto: Praha TV
Popisek: Štěpán Kotrba jako host pořadu Horké téma

Štěpán Kotrba se pokusil z vlastního pohledu popsat, co se teď děje v USA, ve Velké Británii, v Rusku a v Číně.

V USA prý Donald Trump vystavil údajně nafoukaný Západ zkoušce – a tento Západ prohrává. To vede k tomu, že posilují radikálové na levici i na pravici, společnost je rozdělená, a ať už příští volby vyhraje jedna krajní skupina, nebo skupina druhá, již teď je jasné, že značná část populace Spojených států bude velmi nespokojená.  

Anketa

Kdo je nejlepší prezident?

hlasovalo: 14022 lidí

„Nyní hysterické, zejména barevné demokratky chtěly po volbách emigrovat z kolébky demokracie, plakaly a hroutily se. Psychiatři měli žně. Trump dokazuje, že i blbec může vést supervelmoc, aniž mu v tom může kdo zabránit. A demokratická opozice dokazuje, že pokud by USA vedla ona, bylo by to ještě horší. Dobře tak. Domeček z karet se zhroutil. O americkém století, o monopolárním světě už raději nikdo neuvažuje,“ napsal Kotrba na sociální síti Facebook.

Ve Velké Británii údajně podobné hrůzy předvádějí konzervativní politici, lordi,  miliardáři, kteří se podle Kotrby ničí lépe, než by to dokázal někdo z venčí.

„Lordi a miliardáři jsou schopni škodit sami sobě tak dokonale a efektivně, jak by to nikdo jiný nedokázal. Libra se hroutí, Commonwealth také. Z Velké Británie se stane nejspíš malá Brittanie a Irsko bude svobodné, Skotsko bude republika. A opět, neselhávají pouze přešlechtění toryové, šílenstvím je posedlá i labouristická opozice,“ pokračoval Kotrba.

A středoevropská konzervativní levice to všechno prý vidí a čeká na svou šanci, protože soudí, že jen pokud budou dosavadní velmoci oslabeny, mohou vyniknout i menší státy. Proto konzervativní levice ve střední Evropě sleduje nástup Číny a pokusy o nástup Ruska proti tradičním velmocím 19. a 20. století.

 „Už je vám to jasný?“ uzavřel text otázkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…