Zpráva obviňuje FBI ze zneužití pravomocí. Demokraté se bouří

02.02.2018 21:49

Republikánští kongresmani USA ve své zprávě tvrdí, že americká FBI zneužila své pravomoci. A to při vyšetřování údajných zásahů Ruska do předloňských voleb ve Spojených státech. Demokraté se proti zprávě ohrazují a tvrdí, že se republikáni snaží FBI zdiskreditovat. Píše to server iDNES.cz.

Zpráva obviňuje FBI ze zneužití pravomocí. Demokraté se bouří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Odtajnění zprávy v pátek schválil prezident Spojených států Donald Trump. Mimo jiné uvedl, že je ostuda, co se v zemi děje. Zprávu doslova označil za hroznou. Vyšetřovatele FBI pak Trump obvinil, že při vyšetřování nadržovali demokratům, stejně jako ministerstvo spravedlnosti. 

Svých pravomocí se FBI měla dopustit při žádosti o rozšíření odposlechů na Trumpova volebního poradce Cartera Page, a to v roce 2016. V té chvíli byla žádost o odposlechy prý podložena neověřenými informacemi. 

Zprávu, která byla dnes zveřejněna, vypracovali členové výboru pro kontrolu činnosti tajných služeb Sněmovny reprezentantů. Republikáni, kteří za ní stojí, jsou však trnem v oku demokratů. Ti uvádějí, že republikáni do dokumentu tajně zasahovali poté, co výbor Kongresu už dříve souhlasil s jejím zveřejněním. Jeden z demokratů, Mark Warner, pak svou zprávu zveřejní v pondělí. 

Proti zprávě se samozřejmě ohradili i pracovníci FBI.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…