Zprávy podle komika z internetu: Vojtěch a vyvražďování důchodců. Babiš blouzní. Už to tu připomíná komunisty

05.04.2020 17:55

Události Luďka Staňka jsou zprávami, jaké se hned tak nevidí, hlásá Mall.TV. A novinář a komik Staněk dokázal, že i o koronaviru dokáže informovat naprosto nevídaným způsobem. Vysmál se předsedovi vlády Andreji Babišovi, na konto ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha poznamenal, že se snaží vyvraždit lidi v domovech důchodců, počítaje v to i personál, a když už promluví před novináři, dají se prý jeho výroky srovnat se zázraky přírody.

Zprávy podle komika z internetu: Vojtěch a vyvražďování důchodců. Babiš blouzní. Už to tu připomíná komunisty
Foto: Archiv ZHKHK
Popisek: Trutnovská nemocnice se stala druhým odběrovým místem v kraji

Staněk má za to, že „tyhle hadry na ksichtě nechce nikdo nosit věčně“, a tahal se přitom za roušku. Fronty, v nichž lidé stojí, aby se nechali testovat, zda jsou covid pozitivní, Staňkovi připomínají fronty na banány z časů, kdy v naší vlasti panovali komunisté. K smíchu mu proto přišlo prohlášení Andreje Babiše, že potřebujeme dělat deset tisíc nebo ještě lépe dvacet tisíc testů na koronavirus denně. „Když to říká Babiš, tak to musí být pravda, že jo,“ pravil Staněk. Pak už následoval jen výbuch smíchu.

„Už týden se mluví o tom, že Akademie věd to rozjede a pak to bude ten Rock’n’Roll, o kterém mluví Andrej Babiš,“ pozvedl obočí Staněk. A připomněl, že některé nemocnice stíhají jen tak tak testovat své zaměstnance a vůbec nemůže být řeč o tom, že by testovaly i další občany. Takže Babiš vlastně jen blouzní o testování 20 tisíc lidí denně.

I to prý Staňkovi připomíná dobu, kdy u nás rozhodovali komunisté. „Já myslím, že si vedeme super,“ zhodnotil situaci moderátor.

Nešetřil ani ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha, který teď prý má moc práce. „Střídavě se totiž snaží vyvraždit lidi v domovech důchodců včetně personálu a ve volných chvílích tvrdí, že to není pravda. Teda pardon, on to ani nepopírá, on jen tvrdí, že za to nemůže,“ začal se znovu Staněk smát na celé kolo. „Což je podle mě daleko lepší způsob obrany. ‚Ne, ne, ne, dědky a babky, ty já na starost nemám‘,“ dala by se prý shrnout Vojtěchova argumentace. „Když Adam Vojtěch promluví, to jsou prostě zázraky přírody,“ smál se Staněk.

Připomněl také, že ještě v lednu Vojtěch ujišťoval, že ochranných pomůcek bude v Česku dostatek. „A díky jeho předvídavosti teď máte na obličeji nějaký kus hadru, který spíchla nějaká vaše známá. ... Připravte se tedy na to, že se za týden budete testovat sami za pomoci přístroje vytvořeného ze středně ostrého kuchyňského nože, vteřinového lepidla, čističe na koberce a vatové tyčinky do uší,“ varoval s vážnou tváří skrytou v roušce Staněk.

Trefoval se také do médií. Tak třeba na serveru člověk může vidět čísla a grafy o svých spoluobčanech, „kteří už se nehýbou“. Běžný občan však podle Staňka na tyto grafy vlastně „s**e“ a sleduje informace o pandemii z bulváru. „Třeba v Blesku to pojali poeticky a vymýšlejí rýmované titulky, které jsou jako z rýmované písničky od Svěráka a Uhlíře,“ podotkl Staněk.

Žerty si tropil i ze smrtky. „Všimli jste si, že Zubatá je asi jediná celebrita, která ještě nenatočila jednoduché video s návodem na jednoduché typy, jak být fit a cvičit i v době karantény?“ otázal se.

V estrádě Staněk vytáhl na světlo také slova usvědčeného nájemného vraha Jiřího Kajínka, podle kterého žijeme v těžké době, ve které je však dobré hledat i něco pozitivního. „Lidé umírají, je to smutný. Ale život prostě jde dál. Vidím rozkvetlé sakury, rozkvetlý zlatý déšť a jsem nadšený. Možná si někdo řeknete, co na tom je. Je to opravdu zázrak,“ svěřil se Kajínek.

Podle Staňka je ale otázka, co pozitivního budeme hledat v ekonomice, která bude za nějaký čas připomínat vyprahlý kráter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…