Ztrácí nervy? „Ministr“ Válek zakazoval. Svědectví

21.11.2021 21:42

Lékař Pavel Poštulka se dostal do sporu s budoucím ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09). Ten jej totiž za jeho kritiku zablokoval, ale poté, co Poštulka vyzval ostatní, aby se přihlásili, zda je Válek také blokuje, došlo ke změně.

Ztrácí nervy? „Ministr“ Válek zakazoval. Svědectví
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: prof. MUDr. Vlastimil Válek

„Tak mne budoucí MZ Válek zablokoval. Jsem k jeho ne/činnosti ostře kritický, ale bez urážek a vulgarit. A hlavně nejsem první, koho takto bloknul. Tento člověk bude mít naše životy v rukou a přitom nesnese ostrou, ale věcnou oponenturu. Máme se na co těšit, milá TOP 09,“ poznamenal na svém twitterovém účtu lékař Pavel Poštulka kriticky k poslanci TOP 09 a kandidátovi na ministra zdravotnictví Vlastimilu Válkovi. 

Tak mne budoucí MZ Válek zablokoval. Jsem k jeho ne/činnosti ostře kritický, ale bez urážek a vulgarit. A hlavně nejsem první, koho takto bloknul. Tento člověk bude mít naše životy v rukou a přitom nesnese ostrou ale věcnou oponenturu. Máme se na co těšit milá @TOP09cz ...

— Pavel Poštulka (@Postulka) November 21, 2021

„P. Petr Fiala, milá Spolu a hlavně TOP 09. Pokud budete trvat na nominaci p. Vl. Válka na pozici MZ, budete litovat. Tváří tvář zdravotní krizi, která si bere až 100 lidí denně, excesivně vyčerpává zdravotnictví, je schopen pouze blokovat kolegy za kritiku, ostrou, ale slušnou," píše dále Poštulka.

P. @P_Fiala , milá @SpoluKoalice a hlavně @TOP09cz . Pokud budete trvat na nominaci p. Vl. Válka na pozici MZ, budete litovat. Tváří tvář zdravotní krizi, která si bere až 100 lidí denně, excesivně vyčerpává zdravot je schopen pouze blokovat kolegy za kritiku, ostrou ale slušnou

— Pavel Poštulka (@Postulka) November 21, 2021

„Není to komický paradox? Co na to Markéta Pekarová Adamová, TOP 09 a SPOLU?“ ptá se v dalším tweetu Poštulka a dokazuje, že byl zablokován.

Není to komický paradox? Co na to @market_a , @TOP09cz , @SpoluKoalice ??? pic.twitter.com/APpKEWPJdt

— Pavel Poštulka (@Postulka) November 21, 2021

„A víte co, lidi. Pojďme udělat průzkum, koho všeho a za co prof. Válek zablokoval s hashtagem #valekblokuje, hlaste to sem, retvítujte a označujte Markétu Pekarovou Adamovou, TOP 09, SPOLU a Petra Fialu, aby dotyční věděli, s kým do toho jdou,“ vyzval Poštulka. 

A víte co lidi. Pojďme udělat průzkum koho všeho a za co prof. Válek zablokoval s hastagem #valekblokuje , hlaste to sem, retvítujte a označujte @market_a , @TOP09cz @SpoluKoalice a @P_Fiala aby dotyční věděli, s kým do toho jdou

— Pavel Poštulka (@Postulka) November 21, 2021

A možná tato výzva způsobila, že Poštulka byl následně Vlastimilem Válkem odblokován. „Po krátké a úderné kritice mohu znovu sledovat účet p. Válka. Není v tom nic osobního, jen ukázka k čemu sociální sítě jsou. Všem, kteří mi vyjádřili podporu děkuji a p. prof. slibuji, že jej budu i nadále kritizovat, případně s ním souhlasit a vždy slušně a věcně," dodal Poštulka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…