Institut Aleny Vitáskové: Chceme znát zdravotní stav premiéra

10.03.2021 16:58

Obrátili jsme se na Senát. Chaos v řízení státu ohrožuje zdraví a životy občanů. Řadíme se mezi nejhorší státy na světě v boji proti pandemii. Ekonomické dopady zásadně zhorší životní úroveň obyvatel. Dehonestace maturit vede k dalšímu zbídačení národa.

Institut Aleny Vitáskové: Chceme znát zdravotní stav premiéra
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Institut Aleny Vitáskové z.s. (IAV) ochrana lidských práv a svobod se obrátil na senátory – předsedu výboru pro zdravotnictví Romana Krause, místopředsedy Alenu Dernerovou, Tomáše Fialu, Lumíra Kantora, Jana Žaloudíka, a členy Ondřeje Šimetka, Ivo Trešla, a Karla Zitterbarta dopisem ze dne 9. 3. 2021 s žádostí o zjištění zdravotního stavu premiéra Andreje Babiše.

V dopise se mimo jiné uvádí obava občanské veřejnosti, že chaotické řízení státu v období probíhající pandemie vede k hromadnému poškozování zdraví občanů, kteří jsou ohrožení na životech, narůstá smrtnost obyvatel. Neakceptace struktur řízení státu v období pandemie, trvalá výměna odpovědných pracovníků – ministrů zdravotnictví, hlavních hygieniků, „odchod“ celé řady odborníků. Vytváření různých poradců, kteří nenesou žádnou odpovědnost za navrhovaná a přijatá opatření dotváří jen chaos v celém řízení státu. Citujeme z dopisu senátorům:

„Výsledek tohoto chaosu je skutečnost, že Česká republika je dlouhodobě hodnocena jako nejhorší stát na světě v boji proti pandemii, s katastrofálním dopadem na zdraví a životy občanů a s vysokým počtem úmrtí.“

Důvody, proč se občanská veřejnost domnívá, že je premiér Babiš duševně nemocen, jsou uvedeny v dopise, z něhož citujeme:

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Členka vlády premiéra Andreje Babiše, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, na to veřejně upozornila, když sdělila, že je „debil“. Jelikož se tento výraz může vyložit jako zdravotní stav premiéra – lehká retardace, podal IAV v závěru loňského roku dotaz dle zákona 106/1999 Sb. na ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve smyslu, zda tímto výrokem chtěla sdělit paní ministryně zdravotní stav premiéra.

MPSV v zákonné lhůtě na dotaz odpovědělo, nicméně ve své odpovědi nepotvrdilo, ani dostatečně nevyvrátilo naši obavu

Následná opatření, vystupování a prohlášení premiéra Babiše v souvislosti s bojem proti pandemií lze chápat jako postoje nemocné osoby, což je pro občanskou veřejnost nepřijatelné a je v rozporu s veřejným zájmem.

Dále stanovisko premiéra k maturitám, kdy dehonestuje tuto zkoušku a vyvolává nejen u mladé generace pocit marnosti a beznaděje. Zcela primitivním způsobem se zasazuje o intelektuální úpadek obyvatel ČR, a tím páchá na občanech našeho státu nevyčíslitelné škody. V této souvislosti premiér uvedl, že maturita není důležitá pro uplatnění občana na pracovním trhu, a že se na ni nikdo neptá. Jako příklad uvedl své vlastní firmy, kdy se u více než třiceti tisíc svých zaměstnanců na maturity neptal. (zaznělo mimo jiné ve veřejnoprávní televizi ve večerních zprávách dne 8. 3. 2021)

Nejen výše uvedené, ale i mediální vyjádření odborníků lékařů v posledním období – (jsme v rukou šílence atd.) vede IAV k tomu, že se opakovaně obracíme v souladu s Ústavou a Listinou práv a svobod na Senát. Žádáme tímto zdravotní výbor, aby se urychleně zabýval zdravotním stavem premiéra Babiše.

Dopis senátnímu výboru pro zdravotnictví je ukončen žádostí o stanovisko, zda se bude výbor zdravotním stavem premiéra zabývat a o výsledku informovat veřejnost, jaké kroky učiní v případě zjištění, že premiér nemůže ze zdravotních důvodů funkci vykonávat. Ústava, Listina práv a svobod umožňuje občanům se bránit, pokud jsou jejich zdraví a životy ohroženy.

Celé znění dopisu naleznete na www.institut-av.eu (aktuality). Jaké stanovisko senátní výbor zaujme, o tom vás budeme informovat.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV

Praha, 9. 3. 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …