Ivan David: Politický aktivismus Outů

21.08.2019 21:35

Politický aktivismus politiků je normální. Může jim být ku prospěchu, nebo je poškodit. Celý jejich úspěch závistí na odhadu, co jim prospěje.

Ivan David: Politický aktivismus Outů
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

Pokud jejich snaha má prospět jen veřejnosti, může je samotné jako politiky zničit, a pak už neprospějí nikomu. Pokud začínají být politicky aktivistické firmy, zavání mi to politickým tlakem a nástupem totality. Soustředěný tlak má působit na instinkt ke konformitě: myslí si to všichni, měl bych si to myslet také. Nejde o občanskou aktivitu byť jakkoli podivnou, jako bylo oněch pověstných 99 pragováků. Jde o víc.

Dnes rozesílala firma O2 na mobilní telefony následující zprávu: "Přesně před 51 lety se obyvatelké Československa probudili do prvního dne okupace, která nakonec trvala 21 let. Ať už jste to ráno zažili, nebo Vám o něm vyprávěli, vzpomeňte si s námi.

"A proč ne", řekne si průměrný čtenář displeje: "Dyť je to pravda." Smysl sdělení je ovšem jiný: Rusko je nebezpečné, je potřeba se semknout proti Rusku! Že před 51 lety šlo o Sovětský svaz a ne Rusko, a že byl tam i tady jiný režim, že šlo o "bratrskou pomoc" více zemí, to pro vyznění agitace není důležité, naopak. A hlavně je třeba zapomenout na německou okupaci. Ano, německou, ne jen "nacistickou" či "fašistickou". Dnes v ČR a v SR vlastní Němci a jiní západní cizozemci významnou část průmyslu, bank, obchodní sítě. Je to okupace? Jsou hodní, "dávají nám práci", zisk je jejich.

Heslo "S Evropskou unií na věčné časy a nikdy jinak!" se nepoužívá, stejně jako "Česká republika - pevná hráz Severoatlantického paktu." Propaganda je dnes mnohem promyšlenější. A dost účinná. Ale to nestačí, oni potřebují znemožnit šiření jiných názorů. Na tom se pracuje. To je totalita.

O2 bude chtít dodávat "obsah" pro čtenáře displejů a posluchače podprahové reklamy a politické indoktrinace. Bude se chtít podílet na zisku a má zájem o přízeň režimu při rozdělování trhu. A tak se snaží. I za jiných režimů se firmy snažily. A vyplatilo se jim to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…