Jan Ziegler: Midibusy v centru Českých Budějovic lidé podporují

08.06.2018 7:36

V anketě webu budejckadrbna.cz lidé hlasovali o midibusové lince 24 a výsledek byl jednoznačný. Z více než 300 respondentů jich 81% je pro, aby midibusy jezdily po své trase i nadále.

Jan Ziegler: Midibusy v centru Českých Budějovic lidé podporují
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Statistika Dopravního podniku města České Budějovice toto číslo nepřímo potvrzuje. Podle ní využívá jeho midibusovou linku 24, která jezdí mezi záchytným parkovištěm v Jírovcově ulici a historickým centrem jihočeské metropole, v průměru asi 1370 cestujících denně. To je dokonce víc než u některých dříve zavedených autobusových linek.

Je pravdou, že Jihočeský krajský soud, částečně podpořil stížnost Sdružení majitelů domů v centru ČB, kteří bojují za zastavení provozu midibusů v centru Českých Budějovic, ale toto rozhodnutí není pravomocné, protože vedení města podalo kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu do Brna, takže k zastavení midibusové dopravy není důvod. Ten protest má ovšem své slabiny a soudní zdůvodnění také. Například v tom, že midibusová linka není uvedena v územním plánu. Jistě, ono opravdu není nutné linky městské dopravy zakreslovat do územního plánu.

Je jasné, že jsou lidé, kterým se midibusová linka nelíbí a je možné diskutovat o tom, jestli ji vést Krajinskou nebo třeba ulicí U Černé věže. Ale tato linka si prokazatelně našla své cestující a je třeba demokraticky respektovat, že většina Budějčáků ji chce nebo jim nevadí. To je zkrátka fakt. Navíc tato linka začíná plnit i svoji základní funkci, kvůli které byla zřízena. Tedy aby se ulevilo přetíženým budějickým ulicím. Mnoho lidí nechává svá auta na parkovišti v Jírovcově ulici a dále do centra pokračuje midibusem. A to je dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…