Martin Konvička: Fakt jste se s tím prezidentem zbláznili, vy magoři?

29.10.2016 8:36

Nikdy jsem v něm neviděl Pana Dokonalého - ekonomická politika z dob jeho premiérování nic moc, kámoši z předlistopadových dob taky nic moc. Ale též jsem nepochyboval o jeho vztahu k islámu - je to vzdělaný chlap a protiislámsky vystupoval už v době, kdy to nebylo populární a kdy jsem islám nijak zvlášť neřešil ani já sám.

Martin Konvička: Fakt jste se s tím prezidentem zbláznili, vy magoři?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

V době prezidentské volby jsem jej (coby administrátor populární skupiny IvČRN) podporoval, seč mi síly chabé stačily - protože jsem správně předpovídal, že situace s mohamedánskou expanzí se bude v Evropě vyhrocovat a že když mají Holanďané Wilderse, Francouzi Le Penovou, Maďaři Orbána a Poláci Szydlovou, bude se hodit mít mezi silovými postavami Zemana. Zemana, který - na rozdíl od různých úředníčků, podržtašek a legračních postaviček z "kulturní fronty" minulého století aspoň tušil, co se to vlastně v Evropě děje.

Potom jsme spolu stáli na Albertově - islámofobové dvou generací a dvou vcelku kontrastních životních náhledů, spojení ovšem láskou k tlustým knihám - a potom mě pořádně nasejřil, když uvěřil mediálním nesmyslům o "panice" na Staroměstském náměstí 21. srpna tohoto roku - panice, která vznikla od začátku do konce v hlavách mediálních šíbrů - a označil mě za "magora", na což je člověk zvyklý od kamarádů nebo manželky, ale od hlavy státu to přece jen zamrzí ...

Jenže to, co se děje teď .... Zatímco se hrabu v ekologii ohrožených můr (protože akademik přes motýly a můry musí občas i pracovat), doléhají ke mně zprávy o velikém blbnutí pražském. "Chtějí vyvolat Majdan", obávají se občas trochu paranoidní, většinou však dobře informovaní političtí spojenci. "Kdo? Proč?", ptám se poněkud nevěřícně, protože přece jen nejsem s to brát vážně hysterické výlevy politických penzistů typu Jana Rumla a popletených babiček typu Táničky Fisherové.

Jenže za nimi, nelze vyloučit, stojí větší síly. Zeman - to je to nejsilnější pouto Česka k ostatním státům V4, kde už dávno vládnou patriotické a k bruselské promigrační, proislámské politice skeptické vlády, to je nejsilnější karta, bránící Sobotkovi a jeho Melody Boys v úplném podřízení republiky sebevražedným nápadům německé kancléřky Merkelové, a to je - v neposlední řadě - chodící urážka Obamovým Spojeným státům, zemi, která se z pochodně demokracie stala čímsi jako lokajem theokratické Saudské Arábie. Zeman jim musí ležet v žaludku, protože ví, co se ve světě děje a protože se nebojí nazývat věci pravými jmény - a když promluví, mají jeho slova vtip i zvuk.

Tož si anti-zemanujte a majdanujte, milá kulturní fronto v penzi. Jenom bych varoval - napadlo Vás někdy, milí Krausové a Rumlové a Táničky Fisherové, že pokud nějak, jakkoli, prezidenta republiky svrhnete, přejdou jeho pravomoci na předsedu sněmovny Hamáčka? Hamáčka ... o jehož politických názorech nikdo nic neví, který se nikdy nějak výrazně neprofiloval, nic nenapsal, k ničemu se nevyjádřil, prostě si jen tak předseduje sněmovně?

Možná bude dobrým služebníčkem, slušným lokajem - a řádně nenáviděným chlapem.

A potom budou prezidentské volby, a v nich vyhraje Zeman, nebo někdo Zemanem podpořený, už v prvním kole.

Nebo volby nebudou, respektive nebude se volit všelidově, ale jinak - no a potom bude povstání. A takový bugr, že budete na Zemana rádi vzpomínat.

Fakt to chcete? Já ne. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…