Martin Vilím: Tak snad?

06.03.2016 21:41 | Zprávy

Zítra začíná další, velmi očekávaný, summit Evropské Unie, za účasti Turecka. K výsledkům tohoto summitu se upírají zraky celé Evropy i světa. Přijdou konečně rychlé a efektivní kroky nebo to bude opět diskuzní kroužek o ničem + se odsouhlasí neskutečné peníze pro Turecko a Řecko?

Martin Vilím: Tak snad?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Všichni doufají, a vroucně si přejí, aby se konečně něco změnilo, a politici v EU dostali alespoň trochu rozumu a dohodli se na jasných bodech, které zastaví proud okupantů do Evropy a již přítomné řádně vyfiltruje.

Situace se stále eskaluje, zvláště na severu Francie a v Německu, a nic se neděje. Frau Merkel nedal nikdo mandát mluvit za celou EU, když si zvala migranty (konkrétně pak všechny Syřany) do Německa. Z toho by se dalo také logicky vyvodit, že jsou to „její“ hosté, a proto je nanejvýše pobuřující, že své hosty chce stále ubytovat u sousedů, se kterými ale své pozvání nijak nekonzultovala.

Jakékoliv pokusy některých zemí o odklon od „společného“ řešení předkládá, jako nezodpovědný radikalismus a propaguje spolupráci s Tureckem a Řeckem, kterým hodlá vyplatit další extrémní částky.

Turecko i Řecko, jak můžeme nyní vidět, přilévají olej do ohně, a zvyšují tlak těsně před summitem. Turecko přiostřilo a zastřelilo na hranicích devět Syřanů a předvádí, jak krajní řešení musí už nyní použít při řešení migrační krize a Řecko se údajně zmítá v humanitární krizi, protože stále nasává další migranty, ale své hranice nijak nebrání. Obě země svorně požadují stále více a více peněz a Řecko další a další úlevy, včetně odpuštění astronomických dluhů atd.. Bez přehánění se dá říci, že oběma zemím tato situace do jisté míry velmi vyhovuje a snaží se logicky vytěžit ze situace, co nejvíce.

Podle mě, a mnoha dalších, jsou finanční prostředky pro Turecko a Řecko,  zcela vyhozené peníze. Je možné zcela názorně vidět, že od doby, kdy Makedonie uzavřela hranice s Řeckem, stačilo jen těchto pár dní, a zprvu trochu vykolejené Řecko, samo začalo zpomalovat a dokonce vracet migranty zpět. Podotkněme, že za velkého zděšení, co se to stalo, a jak si mohl někdo dovolit takovou nehoráznost a zastavit na hranicích ten stálý odliv migrantů, dále do EU. Kromě států V4 se, k plánu „B“ přidalo již potichu i Srbsko a Rakousko, které již rovněž změnilo názor. Velmi záleží, jak tvrdě vydrží V4 a další, hájit své pozice na povíkendovém summitu.

Jediná, nejrychlejší, nejefektivnější a také zdaleka nejlevnější verze opatření je skutečné uzavření hranic a jejich důsledná obrana, včetně postupné deportace všech ekonomických migrantů zpět. Stejná opatření u nás prosazuje otevřeně i prezident Zeman. Budiž mu za to dík.

Dokud bude EU řešit vehementně například název „pomazánkového másla“, ale nemá za ta léta prakticky vůbec žádný životaschopný koncept jak bránit hranice Schengenu, kromě zcestné fantasmagorické teorie o jakýchsi společných universálních pohraničních silách EU, v počtu 1.500 osob na celý Schengen, ani v praxi fakticky zatím neumí, ani po více než roce a půl planých diskuzí a summitů, kdy trvá masová  invaze okupantů, to základní, jak okamžitě bránit a ubránit své hranice a zabezpečit bezpečnost svých občanů, tak nemá EU, a tím více Frau Merkel, právo nařizovat suverénním státům, co mají dělat. Začít se má od sebe a Ryba smrdí od hlavy – to jsou moudra našich předků, která platí stále.

Pokud bude stále platit nejrůznější kupčení na velmi roztříštěné politické scéně, jak v EU, tak u nás, tak bude vždy k dohodě velmi daleko. Z tohoto pohledu bude aktuálně, po právě uplynulých volbách, nyní taková obtížná situace např. na Slovensku, kde se do vlády dostalo dokonce osm politických stran, takže premiér Fico, pokud se mu podaří sestavit vládu, bude mít nelehkou úlohu, jak to celé ukočírovat tak, aby ze společných jednání vypadlo nějaké všeobecně líbivé jednotné řešení.

A podobná roztříštěnost a kupčení, obohacená ještě o „řitní tibetismus“ některých zúčastněných ztěžují již, rok a půl probíhající jednání, i o migrantech, napříč Evropou. Římané, v těžkých dobách, stavěli do čela státu diktátora, který jediný rozhodoval, ale také nesl odpovědnost. Jak to bylo, již tehdy, prozíravé a praktické, vidíme právě na těchto našich současných příkladech, kol dokola Evropou, kdy není možné se rychle domluvit na něčem rozumném a všeobecně prospěšném.

Sestavení a uvedení evropské pohraniční policie v život, je úkol na mnohem  delší trať, než je nyní možné čekat. Proto se musí hranice uzavřít prozatím na úrovni suverénních států a současně a souběžně řešit to, co mělo být hotovo již dávno. Je to jakoby jste si postavili společný dům pro několik domácností, udělali pravidla pro život uvnitř, ale zapomněli namontovat vstupní dveře, a pak rok a půl diskutovali, co budete dělat s těmi, co Vám tam lezou z venku, vyžírají Vás, přepadávají, znásilňují a na místo instalace levných, jednoduchých a bytelných  dveří, na zámek, a pozorné služby u vchodových dveří,  vymyslíte, že obrovskou sumu budete raději zbytečně platit někomu, kdo si pěkně mne ruce, v jiném baráku, aby Vám okupanty posílal dovnitř alespoň pomaleji.

Kdyby se tyhle obrovské, takto snadno ušetřené peníze daly použít na sociální účely, zvláště na podporu matek s dětmi a mladých rodin, když už si Evropa zoufá, že vymírá, aby mohli mít více dětí. To by mělo alespoň velký smysl. Jinak totiž musí všichni normální lidé plánovat, zda si dítě vůbec mohou dovolit, zda ho finančně zvládnou. Tak to funguje i u nás, kdy si bohužel „bílá“ rodina musí takto plánovat svůj život a budoucnost a chodit do práce, zatímco naše populární „tmavší“ menšina (až na vzácné vyjímky) neplánuje nic, dětí má, kolik se jich narodí a chodí si na úřady pro příspěvky a dávky všeho druhu, na které jim tam pošlou „bílí“ penízky z plodů své práce. A ještě se naši tmavší spoluobčané rozkřikují a z plna hrdla vyřvávají cosi o diskriminaci. Diskriminace to je, a jaká, ale pro „bílé“. A nyní k těmto lidem přibudou ještě další, exotičtí, rovněž nepřizpůsobiví a neintegrovatelní obyvatelé, navíc duševně bohatší o svoji agresivní a nepřizpůsobivou víru, která naplňuje všechny znaky, aby byla podle našich zákonů zakázána, protože vyzývá otevřeně k boji a vyhlazení všech nevěřících, hlásá nerovnost mezi pohlavími atd., kteří mají nataženou ne jednu, ale obě ruce.

To je přesně to, co většině normálních lidí vadí. Ne jiná barva pleti, vzpomeňme na roztomilého černého Mirečka z Básníků, který nikomu nevadil, naopak vyloudil úsměv na naší tvářích, ale co vadí, to jsou ty nesouměřitelné a tak rozdílné dvojí metry. Našinec musí chodit do práce a ohánět se, aby to vše utáhl, plánovat, jak to zvládne a oni si přijdou, neumí se chovat, jsou agresivní, obtěžují naše ženy a vše, na co Vy si musíte pěkně vydělat, dostanou bez práce. A běda, když je budete kritizovat! Jejich reálné chování v praxi např. na www.securitymagazin.cz, je tam i video. (migranti ve Francii).

Krásně to v blogu k tématu napsala paní Chalašová, z Prahy 6, kterou si dovolím citovat:

Tak přátelé, nevím jak vy, ale já, ač pracuji od pondělí do pátku 9-12 hodin denně v pekelném stresu, nekouřím, nepiji, za hlouposti neutrácím, tak jako matka samoživitelka s 11-ti letým dítětem si můžu dovolit jít s dcerou jen 1x ročně do Aquaparku a to tehdy, když mají akci "Dítě za 1Kč".

Vysvětlí mi někdo, jak to, že chudák, co utíká před hrůzou války, bez dokladů, pěšky projde několik států, má prachy na to, aby se šel vyskotačit do vodního světa???

Jsme opravdu my, co tu v Evropě žijeme, takoví lůzrové, že budeme dřít, aby oni se cáchali za naše peníze a ještě jim naše dcery dáme na zlatém podnose aby si vyprázdnili přeplněná varlata? Chce se mi zvracet..... Cenzore, tobě ne????

Přesné a výstižné.

Mám několik známých, kteří pracují v Německu. Dokonce někteří hlídají v Německu lágry migrantů. To, co se tam opravdu děje, se my tady vůbec nedovíme.

Informace jsou nám filtrovány a podávány tak, jak je potřeba. A to je další velké zlo. Občan nesmí mít ani včasné a objektivní informace. A naskýtá se otázka, když nám lžou v tomto, co dalšího je jinak??

Jsme nyní skutečně součástí Kalergiho plánu?

A jak to dopadne? Bude mít pravdu dávný Nostradamus?

„Vlny Mohamedánovi se podaří utlumit až roku sedmnáctého - ale bude již pozdě! Peníze pozbudou ceny a chleba nebude - sucha a zbytečné výdaje - hlad.

Rabování, násilí a tekoucí krev bude chlebem každodenním a velká města budou plakat! Nároky a nenasytnost Mohamedána se budou zvyšovat a lid je bude živit. Bratr ze západu bude nepokoje posouvat k hranicím bratra východního a válka bude! Až bratr Západu zjistí, že co vyvolal sám nezvládne, spojí se s odolným Východem.

Teď politikus Evropy zjistí, že chybu udělal převelikou a první loď s Mohamedánem přijal! Evropa rozvrácena bude a to na dobu 15 až 20 let jí sužující a krvácející!

Východ se Západem se spojí a hrozbu Orientu zažene za cenu velikého utrpení. Tak zaplatí lid národů nevinných za chybu politikusa svého.“

Pochmurné vyhlídky, že? A tak buďme optimisté a doufejme, že se politikům po neděli, v těch jejich hlavách na summitu rozsvítí, a vymyslí konečně něco kloudného, co se dá, relativně levně, aplikovat ihned – tedy jednoduché rozšířené uzavření hranic a žádné peníze bez rozmyslu do Turecka a Řecka a současné vyhoštění všech ekonomických migrantů zpět a hlavně žádný volný pohyb migrantů po Evropě, dokud nebudou mít legální doklady, tedy nebude jasné, kdo to je a kam patří. Pokud však politici naopak vymyslí jen tlak na znovu otevření hranic v Makedonii a schválení astronomických částek pro Turecko a Řecko, tak se snad ani nemusí scházet, protože to je jen jejich další velmi drahá společná „Eurosvačinka“ a obrovský podraz na Evropu a její kulturu, hodnoty a tradice.

No, uvidíme tedy po neděli. S povzdechem budu opatrně a  nervózně čekat. Tak snad . . . . ??

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …