Miroslav Kulhavý: Ukrajinský ministr zahraničí vyhrožuje celému světu

19.03.2023 7:39 | Komentář

Z tisku: „Ukrajina si pamatuje, kdo nám nepomohl.“ Kuleba slibuje odvetu. Co je moc, to je moc! Takový arogantní útočný tón si nemůže dovolit ani nějaká poslední „nula“, kolem které ani na hony vzdáleně neprošla komunikační metoda, zvaná diplomacie! Když toto učiní ministr zahraničí kteréhokoli státu, je to na pováženou.

Miroslav Kulhavý: Ukrajinský ministr zahraničí vyhrožuje celému světu
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Výcvik ukrajinských vojáků

Vyhrožovat odvetnými akcemi všem státům, které nedodávají na Ukrajinu zbraně, munici a týlové zabezpečení, je při nemenším nebetyčně hloupé, určitě neefektivní a do budoucna horší než ten pověstný slon v porcelánu, neb to slůně alespoň nemá nenávistné myšlenky, jen do toho porcelánu nepatří.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Ano, Rusko mělo vše, čeho by chtělo na Ukrajině dosáhnout, řešit právě tou nenásilnou metodou u kulatého stolu, a ne kulometem a raketami. Tím by se do mediálního prostoru dostalo i ukrajinské „máslo na hlavě“. Dnes se zprávy o ukrajinských negacích z let 2014-2022 dostávají na světlo jen v okrajových médiích a někdy také od upovídaných Američanů, ale když by takové zpravodajství zaznělo u kulatého stolu při patronaci mezinárodních organizací, to by byla jiná.

Takové jednání a následné dohody by však neměly mít punc skrytého důvodu jako u Minských dohod, o kterých bývalá německá šéfová Merkel prozradila, že byly utkány jen jako přípravný čas pro ukrajinskou armádu na tento případný ozbrojený konflikt.

Sankční možnosti Ukrajiny vůči státům, které se nepředhánějí ve válečných dodávkách, jsou především v dodávkách obilí a snad i nějakých surovin. Pokud by UK v tomto směru dostála odsouzeníhodných slov ministra Kuleby například vůči některé africké zemi, životně na tomto obilí závislé, myslím, že by se dodávky na Ukrajinu ještě více omezily i od těch států, které v současnosti Ukrajinu zásobují.

Z toho vyplývá, že by naplnění neskutečně hloupého vyjádření ministra Kuleby bylo kontraproduktivní a bylo by na místě se co nejrychleji od jeho slov distancovat, omluvit se a ministra urychleně vyměnit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.