Miroslav Macek: Další vrchol lidské blbosti pokořen

07.02.2022 10:02 | Glosa

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Další vrchol lidské blbosti pokořen
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Olympijský zápas v hokeji mezi Ruskami a Kanaďankami nezačalo v 12:10 místního času, jak bylo původně naplánováno. Výběr Javorového listu před zápasem odešel do šatny a odmítl vrátit se na led. Podle zatím neoficiálních zpráv údajně proto, že sborná mu nedodala výsledky testů na covid svých hráček. Nakonec se s více než hodinovým zpožděním začalo hrát, hokejistky obou zemí ale mají pod helmami nasazené respirátory.

***

Německý kancléř Olaf Scholz se před svou první cestou do Spojených států znovu vyslovil, že je striktně proti dodávkám německých zbraní na Ukrajinu. Zdůraznil, že si to nepřejí němečtí občané a že pokračuje v předchozím politickém kurzu bývalé kancléřky Angely Merkelové.
Neuvěřitelné! To my Češi si to podle našich politiků přejeme naopak natolik, že se nás ani nemusejí ptát.

***

Goldbergová byla následně dotlačena k tomu, aby se v přímém přenosu ponižujícím způsobem omluvila za to, že si dovolila nesprávně přemýšlet o rase. „Cítím se napravena,“ řekla Goldbergová ve svém vyznání.
Přečetl jsem si tuhle zprávu a přemýšlel, jaký kousek, kousíček nás dělí od bolševických procesů.

***

Čtenář glos J. K. mi napsal:
Nevydržel jsem to a včera jsem fotku originálního panelu s pokyny pro první pomoc při zasažení svobodou projevu na Colorado State University poslal mému americkému příbuznému (64, VŠ, absolvent University of Colorado, v CO žije, je už x-tá generace žijící v USA).
Okamžitě reagoval - co prý je na tom divného. Ihned medializaci plakátu nařknul ze snahy útočit na pocity minorit, neopomněl nadhodit "white supremacy", takže klasika.
A že prý to celé vůbec neznamená, že by nebyla svoboda projevu.
Nemá to cenu - oni jsou už fakt ztraceni. Konec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.