Oldřich Rambousek: Naroste nám rozhodnutím vlády silný kožich?

27.09.2021 21:37 | Komentář

Pamatuji doby, kdy byl metrák kvalitního hnědého ořechu za 12 korun. Pamatuji i doby, kdy jsme platili za elektřinu v dvougeneračním domě 80 korun měsíčně. Mám tedy možnost porovnávat situaci dřívější s tou dnešní.

Oldřich Rambousek: Naroste nám rozhodnutím vlády silný kožich?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dráty vysokého napětí, ilustrační foto

Otázkou je, zda mi to někdo uvěří, či tento text dokonce někdo pochopí. Metrák zmiňovaného ořechu je dnes za 400 korun a za energie platím ve stejném domě dnes 7500 Kč. Je to sakra velký rozdíl a nedokáže ho eliminovat ani to, že se dnes vydělává více.

Problém je v tom, že lidé hodně zblbli, a to především díky mediální masírce a své vlastní lenosti myslet, či nějak masivně protestovat proti nesmyslnostem. Doslova každý den jsme masírováni účelově zveličovaným problémem kvůli CO2 a globálnímu oteplování. CO2 byl doslova znásilněn skupinou jakýchsi zelených ´idiotů´, kteří jsou přesvědčeni, že touto cestou spasí svět. Proto nám zakazují naftové motory, topit uhlím a nyní se mluví i o tom, že se zakáže i topit dřevem.

WHO dokonce k těmto krokům vydala doporučení, a jak je známo, tak mnohé vlády tato doporučení vnímají velmi vážně a rychle se snaží o jejich implementaci do legislativy, a to bez ohledu na to, že neznají samotné jádro problému. Ono je to totiž takto jednodušší a dají se z toho vytřískat značné objemy peněz od obyčejných lidí. Proto je CO2 doslova démonizován. Nicméně se jedná o další ze světových švindlů, ve které mnoho lidí věří a jsou jak troubové ochotní za to ještě platit. Nutno si totiž uvědomit, že kapitalismus je ve stavu krize a potřebuje značné objemy peněz. Proto se vymýšlejí takovéto problémy. Ta doba boomu kapitalismu po pádu socialismu je totiž už dávno pryč.

Nicméně k oteplování planety skutečně dochází - to jest pravda. Pouze však holá - neobsahující žádné detailní vysvětlení. Já se nyní pokusím nastínit vám problém globálního oteplování trochu z jiné strany o kterém se prakticky nehovoří, přičemž jde o věc zásadního charakteru. O CO2 v tomto případě vůbec nejde. Jde o to, po čem chodíme, jezdíme, kde parkujeme, zda se dělá hluboká orba atp. Ano - jde o zemi - o půdu. Zde tkví problém v oteplování. Půda jako taková se chová vlastně jako jakási houba. Houba, která nasává vodu a je schopna ji zadržovat. Tím, že vodu zadržuje, následně vyvstává i její další funkce - ochlazuje a zvlhčuje klima na zemi. Jenže!

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Zkuste si jen tak pro orientaci spočítat, o kolik procent orné půdy jsme jen v rámci ČR přišli. To číslo není optimistické. Nyní to přepočítejme celoevropsky a následně celosvětově. To jsou miliony kilometrů čtverečných. Pakliže se vrátíme v čase o 50 let, tak je to katastrofa, kterou způsobila hamižnost a blbost lidí, která je v současnosti maskována údajným problémem s CO2.

Na celém světě bylo za posledních 50 let postaveno obrovské množství staveb a infrastruktury, avšak tyto stavby mají za následek to, že v těchto místech je zničena možnost absorpce vody půdou a je následně zničena funkce půdy na ochlazování a zvlhčování klimatu. To se někde prostě projevit musí. Navíc ony stavby absorbují sluneční záření a s ním i teplo, které je následně předáváno do prostoru. Proto je ve městech teplota třeba i o 3 stupně vyšší než v okolí města a tento fenomén neustále roste. Stavby sluneční záření neodrážejí, ale pohlcují, čímž se ohřívají a okolní prostor s nimi.

Dalším faktorem je intenzifikace zemědělské výroby, která se žene za hlavními cíli jako je zisk, minimalizace pracovních sil a co nejnižší výrobní náklady. To se zemědělstvím line jako červená nit. Má to však kruté následky v hospodaření s půdou a její ochraně. Technika vyrážející do polí je těžší a těžší, čehož následkem je značné utužování půdy a poškození transpiračních proudů a půdních pórů. Po utužené půdě voda rychle odtéká pryč, neboť půda ztrácí svou nasákavost. Proto zemědělce tak trápí sucha.

Za povšimnutí stojí i fakt, že hluboká orba se dělá jen málokdy, protože to stojí naftu a ne málo, ale nikdo se nezaobírá tím, že voda při jarním tání odteče po povrchu a nevsakuje, což je právě příčinou absence klasické orby. Proto je půda tak suchá a neplní svou základní funkci. Vodu nezadržuje a klima neochlazuje. Těmito zemědělskými postupy se půda také mění v generátor tepla, což pro klima není žádoucí.

To však ty naše vládní kedlubny jaksi nezajímá, přičemž už za těch takzvaně zlých komunistů se problém utužování půdy řešil, a také proto nebyla JZD kupována sic výkonná, ale extrémně těžká technika. Oni dobře věděli, že se tímto půdní fond ničí a že by to mělo dalekosáhlé důsledky. Po takzvaném sametu to nikoho už nezajímalo a každý se hnal jen za ziskem. Plody této idiocie nyní sklízíme, ale raději je pravda zamlčována a lidem se vymývají mozky skrze CO2, protože touto cestou lze z lidí vytahat prachy a pravdu není nutno říkat.

Nemohu opomenout i další obor, který se zásadní měrou podílí na oteplování planety. Tím oborem je lesnictví. Zde bych si dovolil říci, že jde o katastrofu. Odlesňování krajiny je pitomost jak hrom. Jenže developeři potřebují nová území, je potřeba stavět a prodávat lidem předražené byty. Tento byznys má větší sílu, než cokoliv jiného - tak stromy pryč. Navíc hospodaření samotných lesnických společností také nenese známky nějak velkého rozumu. Viz kůrovcová kalamita. Já osobně jsem přesvědčen, že kůrovcová kalamita byla využita záměrně a to s jasným cílem - masivní těžba a velký byznys. Je totiž pravděpodobné, že by lidé mohli protestovat, kdyby se vykácely zdravé lesy.

Kůrovec byl tedy požehnáním, neboť ten otevřel dveře k masivní těžbě dřeva a jeho prodejům do zahraničí. Odlesněná krajina opět ztrácí funkci vázání vody a opět funguje jako absorbér slunečního záření, čímž se neúměrně zahřívá povrch, jenž tuto teplotu následně předává do ovzduší. Ani snad nebudu hovořit o devastaci podrostu a půdy po řádění harvestorů. Nikoho ani nenapadne tyto škody napravit, a přitom to lze, avšak stojí to peníze. Ti zlí komunisté těžili v lesích ručně pilami, stahovalo se koňmi a lesní traktory byly o polovinu lehčí. Oni dobře věděli, proč to tak dělají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…