Pavel Opl: Dokud se z potravin bude dělat palivo, nikdy dobře nebude

29.04.2020 7:32

U nás, ani jinde. A ještě to všichni platíme. Nedobrovolně...

Pavel Opl: Dokud se z potravin bude dělat palivo, nikdy dobře nebude
Foto: aros.cz
Popisek: Pole řepky olejné

Šílenci se předhánějí v tom, z jaké další a další potravinářské komodity se bude vyrábět palivo. Do aut, do kotlů... Hlavně to stále více a pořádně popohnat dotacemi pro vyvolené. Zabrat více půdy, mít větší dotace a cpát to všude.

Vidíme to všude v tzv. "Západním světě". Aktivisté tomu tleskají, pár vyvolených na tom bohatne a "plebs" v řádu stovek milionů obyvatel to proti své vůli platí. Že to není normální chápe úplně každý normální člověk. Jenže normálnost se už léta nenosí. A nejen v této oblasti.

OSN varuje, že celosvětově hrozí hladomor biblických rozměrů a na životě by mohlo být reálně ohroženo smrtí z hladu několik stovek milionů lidí. Koho to ale zajímá? Nikde ani náznak návratu k normálnosti, tedy aby se z potravinářských komodit dělalo výhradně jídlo.

Vidíme to bohužel i u nás. A to nám jedna "energetická plodina" - řepka, hyzdí a ničí krajinu. A to proto, aby se přidávala do paliv. Že je to špatně pro motory z mnoha důvodů? Že dochází k devastaci půdy? Mluví o tom řada lidí z odborné veřejnosti, ale těm, kteří z toho tyjí je to jedno. U nás, i ve světě.

Šílenství zcela ovládlo svět. Asi nám to nevadí, protože hladomorem netrpíme. Zatím... 

Pavel Opl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…