Petr Hampl: Hlupáci zakazují přemýšlet

06.02.2022 18:02 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Hlupáci zakazují přemýšlet
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Cenzura se uplatňuje v nejrůznějších dobách a režimech. Ale v málokterém režimu byli cenzoři tak strašně hloupí a neschopní jako dnešní „kontrolovači faktů“. Možná je to tím, že se vládnoucí moc zdráhá otevřeně přiznat cenzuru, a najmout cenzory odpovídající kvalifikace. Takže jediná kvalifikace je mizerné vzdělání a taková lenost, že se člověk nechce živit rukama.

Takže mají za sebou další průšvih. Tentokrát označili za dezinformátora europoslance Ivana Davida za to, že vyjádřil stanovisko, že není v našem zájmu válka s Ruskem. Co je na tom dezinformačního? To si jako cenzoři myslí, že Ivan David s Ruskem válčit chce a zapírá to? A téhle pitomosti dali oficiální razítko ministerstva vnitra.

Pro ty, kdo chtějí sledovat celou kauzu, jsme přehledně srovnali všechny texty (jak vyšly po sobě) na jediné místo na stránce Kudy z krize. Můžete se na to podívat ZDE.

Zvláště by nemělo uniknout pozornosti, že cenzoři se nyní zaměřují na „narativy.“ Ono by se snad ještě dalo pochopit, kdyby sledovali jenom nepravdy. Někdo říká, že v určitém domově důchodců umřelo 40 lidí, a oni ve skutečnosti žijí. Někdo jiný říká, že nadace Billa Gatese má nad branou nějaký nápis a on tam žádný takový nápis není. Čeští vládní a neziskoví cenzoři nezvládnou ani tohle, neustále to pletou a zamotávají se do záležitostí, která nedokážou pochopit. Ale budiž. Cenzurování „narativů“ je ale zakazováním pohledů na svět. Někdo má za to, že ženské jsou potvory. Někdo zase za to, že jsou chudinky a chlapi naopak hajzlové. Někdo má rád Rusy a někdo je nemá rád. Je to v zásadě pocitové a v zásadě nezdůvodnitelné. Jestli chce někdo cenzurovat tohla, pak musí cenzurovat veškeré myšlení a cítění.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.