Přemysl Votava: Medvěd Míša ruským špionem

12.11.2018 12:21

Už je to tak, celé Zlínsko vyrazilo na štvanici, hejtman vypsal vysokou odměnu. Medvěd Míša přesto stále uniká, nejspíše bude „rafinovanej“, jak ten Flanderkův špion z románu od Jaroslava Haška. Chce se mi zvolat: „Lidé, věřte mi, Míša je v tom zcela nevinně, přešel sice Karpaty, sežral ovci, ale není špionem, to jen hlad ho zahnal k nám do Česka."

Přemysl Votava: Medvěd Míša ruským špionem
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Média nás denně informují o odhalených špionech. Mnozí z nás z těch zpráv zpanikařili a v každém podezřelém vidí špiona, a tak se stalo, že i ten vyhladovělý Míša se octl v té mediální štvanici. Slibovali nám, že po rozpuštění Varšavské smlouvy nastane mír po celém světě. Místo zbrojení budou potraviny pro hladovějící svět. Lhali nám? Zbrojení pokračuje.

Před několika dny, v debatě na institutu CEVRO o budoucnosti NATO, nás vystrašil čtyřhvězdičkový generál Petr Pavel informací, že Rusko je pro nás větším nepřítelem, než ten tolik proklamovaný mezinárodní terorismus. Generál Pavel jistě ví, proč nám to říká. Má celoživotní zkušenosti, do roku 1989 byl důstojníkem Československé lidové armády, v roce 2015 se stal předsedou vojenského výboru NATO, jako první voják z bývalých států Varšavské smlouvy. Nezabránilo mu v tom ani jeho členství v KSČ v letech 1985 – 1989.

Ptám se tedy z logiky věci, proč naši vojáci nejsou doma a nestřeží naši vlast před touto velikou hrozbou z východu? Místo služby doma umírají někde daleko od vlasti. Již před rokem na ruské špiony upozorňoval i Jiří Drahoš, byli to prý oni, co mu měli údajně ukrást vítězství v prezidentských volbách. Špioni byli vždy, co svět světem stojí.

Přesto již před rokem jsem se dal do pátrání po špionech. Nasadil jsem si starou beranici, vzal si tmavé brýle, fotoaparát, kapesní magnetofon a plný odhodlání jsem vyrazil do centra Prahy odhalit ruské špiony.

Již po prvním dnu jsem konstatoval, že jich je zde opravdu hodně. Nemusí už pronikat pěšky přes Karpaty, jako to bylo před sto lety, v dobách putimského strážmistra Flanderky. Dnes k tomu využívají moderní dopravní prostředky, sociální sítě, internet… Dle mého zjištění je nutné přiznat, že české obyvatelsko naivně usedá na lep této velezrádné propagandě, ostatně to přiznal i náš generál. Také jsem vypozoroval, že mnozí tito ruští špioni fotografují nejen Staroměstskou radnici, Pražský hrad, ale i parníky pod Vyšehradem. Kontakty s českým obyvatelstvem navazují zejména v restauracích, barech a u krámků s trdlem. Při svém zjištění konstatuji, že obyvatelstvo přes řadu vyhlášek, varování, ale i mediálního upozornění, je k této propagandě neobyčejně vstřícné! V restauracích s těmito rusky mluvícími špiony pijí čaj, rum a vodku… A tomu Míšovi dokonce fandí!

Již v minulosti jsme zažili hon na špiony. Se špiony a velezrádci už marně bojovali císař pán, jeho snaživý policejní komisař Bretschneider, ale i ostražitý putimský strážmistr Flanderka. Dnes špiony honí náš snaživý generál. Víme z minulosti, jak to dopadlo… Věřím ve zdravý rozum a velezrádně fandím tomu zatoulanému Míšovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla