Václav Kovalčík: Cenzura na Instagramu a Facebooku likviduje dobro

20.10.2021 12:52 | Komentář

S Instagramem mám nejen dobré zkušenosti, ale i velmi špatné. Ty špatné se mi stávají plíživě často. Naposledy 18. října 2021, kdy mě systém "obvinil", že prý mé fotky nevinných zahradních květin porušily smluvní podmínky, tak mi je Instagram zablokoval, dává mi to sprostě sežrat!

Václav Kovalčík: Cenzura na Instagramu a Facebooku likviduje dobro
Foto: pixabay.com
Popisek: Cenzura - ilustrační foto

Divné je, když člověk jako já nemůže mnohem intenzívněji šířit dobro ve svém životě dokonce pro miliony, miliardy lidí, pro příznivce nádherné přírody a druhové biodiverzity, kterou ještě máme v naší zemi i na Zemi. V uvedené záležitosti se neměří stejným metrem, pokud jsou pochybné celebrity sprostých a pokleslých významů systémem hromadně vyzdvihovány a davově podporovány. A tak usuzuji dle svého pohledu a názoru, že se svět skutečně řítí do ďáblovy řiti, jak praví známé a pravdivé rčení.

Fotky begónie, též fotografie Tricyrtis hirta v noci. Několik mi jich systém smazal. Ještě dříve mi to smazalo fotky Nerine, Nerine x Amarylis atd. Bohužel noční a denní snímky z dílny botanických obdivovatelů a pěstitelů nejsou rovněž systémem hromadně preferovány, jak kdy, ale vždycky mi to nahání husí kůži, jestli můj pokrokový snímek projde místní cenzurou. Nejsem schopen přesně posoudit, kolik lidí to sleduje - milióny, miliardy asi nikoliv, kdoví. Proto ten svět vypadá žalostně.

Vážení čtenáři, vážím si také píle a pracovitosti svých slušných přátel, mnohdy kolegů, konkurentů, pokud se skutečně šíří dobro v plném znění. Pokud se však šíří zlo, nenávist, zavádí cenzura na adresu slušného pokroku a krásna, tak je něco špatně.

Anketa

Je kancléř Mynář dobrý člověk?

41%
34%
hlasovalo: 25131 lidí

Vždycky jsem chtěl šířit dobro od narození do smrti, dokonce i po své smrti, a to všude, kde se dá. Proto publikuji hromadně na sociálních sítích, posílám do redakcí, sdílím své příspěvky ve skupinách též na Facebooku.

I Facebook mi zablokoval mnohdy možnost sdílet hromadně (co nejvíce) do skupin. A tak jest dobro potlačováno, zlo na světě z dílny západu hromadně podporováno opět systémem!

Jak z toho ven? Osvěta musí být v daných redakcích i společnosti, zlo třeba odstranit, dobro intenzívně podporovat. Také musí všude vítězit zdravý selský rozum, snaha o slušnou tradici, modernu, post-modernu atd.

Je z toho závislost? Jak kdy. Když je např. tma, anebo špatné počasí, tak se dá publikovat, šířit virtuálně dobro hromadným elektronickým způsobem. Za pěkného počasí hmatatelně třeba venku v přírodě, při péči o květiny a zvířata.

Problémy jsou, možná si je beru osobně až příliš, ale vadí mi směřování současného světa pod taktovkou západu. Vím, že jsou i někteří lidé stejně či podobně smýšlející jako já, ale vývoj "manažersky" směřuje celkově k úpadku společnosti reálného i virtuálního světa.

Možná to chce čas, neboť ten často mění pohledy a úsudky lidí v naší zemi i ve světě. Doufejme, že změní mnohem k lepšímu, a to napořád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…