Václav Kovalčík: Je třeba pořádek, bezpečí a všeobecná dostupnost informačních technologií

10.07.2018 21:42

Nejprve nám různé programy inzerují virtuálně, že jsou prý zcela zadarmo, ale jakmile si je spustíme, tak vyžadují dokoupení dalších licencí, aby mohly fungovat stoprocentně.

Václav Kovalčík: Je třeba pořádek, bezpečí a všeobecná dostupnost informačních technologií
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

To, že jsou „automatické věci“ za nekřesťanské poplatky, svědčí o nekalé a podvodné činnosti softwarových společností ve světě. Totéž se týká i antivirových společností, dále balíčku Microsoft Office – i potřebný Word není jen tak dostupný zdarma, ale za neetické poplatky.

Na druhé straně se potýkáme s kriminální hrozbou počítačových virů a infekcí. Kdyby tomu nebylo, žilo by se nám lépe, mohli bychom pokojně reálně a virtuálně vytvářet hodnoty, jenže někdo musí vydělat peníze na potenciálních hrozbách a katastrofách! Zločinci, kteří záměrně šíří virové počítačové infekce, nejsou vůbec trestáni, proto systém trpí přítomností reálné a virtuální kriminality. Na to doplácíme úplně všichni, když máme počítač a internet, neboť o pocitu bezpečí si můžeme v tomhle hnusně nastaveném systému nechat jen zdát.

Co bych však doporučil pro řešení této nezáviděníhodné situace, vlastně situací všech zemí, všech domácností, firem, úřadů a vzdělávacích institucí?

Jsem toho populárně-nepopulárního názoru, a to zákonem "zestátnit" všechny potřebné softwary a programy, vlastně "pozemštit," abychom se zbavili virtuálního chaosu kolem často nesmyslných výší cen. Zároveň by muselo dojít ke stanovení a domluvě jasných, etických a přehledných cen dodavatelů, nesměl by zároveň existovat chaos a "nesmyslné množení cen." Jsem přesvědčen, že do informačních technologií musí být vnesen pořádek, bezpečí a všeobecná dostupnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…